Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους

Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους


Αυτά που συμβαίνουν στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας δεν έχουν πραγματικά προηγούμενο, στην παγκόσμια θα λέγαμε πολιτική σκηνή.
Την περασμένη Παρασκευή 10 Μαΐου, συνεδρίασε το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν 7 θέματα όλα εκτός ημερησίας διάταξης, χωρίς να δικαιολογείται το κατ' επείγον σε κανένα από αυτά.


Αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία, μπροστά σε αυτό που ψήφισαν στο 3ο θέμα. (Δείτε ΕΔΩ)
Το 3ο θέμα λοιπόν, αφορούσε τη «Λήψη απόφασης επί αιτήματος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ Αρ. πρωτ 2048/09-05-2024». 
Ποιο ήταν τα αίτημα του Σωματείου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ;
Να μην παραστεί και να μην καταθέσει προτάσεις, η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ σε δίκη δύο εφέσεων, κατά των εργαζομένων - μελών του σωματείου.
Να μην προστατέυσουν δηλαδή τα μέλη του ΔΣ, τα συμφέροντα της Δημόσιας Υπηρεσίας που υπηρετούν.
Η δίκη που έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή 17/5/2024, αφορά στην υπόθεση επιστροφής από τους υπαλλήλους 475.127,77€ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 
Χρήματα, τα οποία είχαν λάβει και καλούνται να τα επιστρέψουν.

Ειδικότερα αποφάσισαν, μετά από εισήγηση της αντίδικου δικηγόρου και όχι της νομικής συμβούλου της υπηρεσίας, "να μην παρασταθεί το νομικό πρόσωπο ΔΕΥΑΗ (ως εκκαλούν εφεσίβλητο νομικό πρόσωπο) δια ή μετά πληρεξουσίου Δικηγόρου στο Εφετείο Κέρκυρας κατά τη συζήτηση των δύο παραπάνω εφέσεων την 17-5-2024 και να μην καταθέσουν προτάσεις στις δύο εφέσεις , έτσι ώστε η συζήτηση των δύο εφέσεων λόγω της δικονομικής απουσίας όλων των διαδίκων και των δύο αντιδίκων πλευρών, να ματαιωθεί από το Δικαστήριο". 
Όπως επίσης αποφάσισαν "να ακολουθήσει νέα απόφαση προκειμένου το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ να εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία των παραπάνω υποθέσεων και εν συνεχεία να αποφασιστεί σχετικά είτε ο εκ νέου προσδιορισμός της συζητήσεως των δύο εφέσεων στο Εφετείο Κέρκυρας, μέσα στη προθεσμία των ενενήντα (90) ημερών, που θα αρχίζει από τη ματαίωση της συζήτησης την 17-5-2024, είτε η κατάργηση της δίκης, αναλόγως με τα αποτελέσματα του επανελέγχου συνολικά"

Γίνανε και δικαστές δηλαδή "αναλόγως με τα αποτελέσματα του επανελέγχου". 
Έλεγχο που θα κάνει το ίδιο το ΔΣ, μέλη του οποίου είναι και αντίδικοι εργαζόμενοι και αφού συμβουλευτούν τη νέα τους σύμβουλο κα Μονάχου,  η οποία έχει στραφεί και μόνη της κατά της ΔΕΥΑΗ και του Γενικού Διευθυντή, με αντίστοιχες αγωγές.



Είναι η ίδια υπάλληλος, που με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, αν και ήδη δημόσιος υπάλληλος προσελήφθη ως σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα πάντως με το νόμο, οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα αυτών, είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο, για να προστατέψουν τα συμφέροντα της υπηρεσίας και κατ' επέκταση των πολιτών.
Εάν δεν το πράξουν, θα έχουν υποπέσει στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας.
Με τα "μαγειρέματα" που γίνονται στο εσωτερικό του κτηρίου της ΔΕΥΑΗ, είναι ορατός ο κίνδυνος να καταργηθεί η δίκη, υπέρ των εργαζομένων, ζημιώνοντας την Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας με το ποσό των 475.127,77€. Χρήματα που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι οι καταναλωτές, αφού ως γνωστό οι ισολογισμοί της ΔΕΥΑΗ πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μόνος που καταψήφισε το 3ο θέμα, ήταν ο εκπρόσωπος της παράταξης Λώλου κ. Μάκης Φουσέκης, ο οποίος κατέθεσε και αναλυτικό υπόμνημα, ενώ οι δύο εκπρόσωποι του συνδυασμού Μπέζα, ψήφισαν παρών.
Άραγε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΗ και εάν ναι, συμφωνεί με αυτά;

Υ.Γ. Η "πονηριά" του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ είναι τέτοια, ώστε την απόφαση που είχε παρθεί από την περασμένη Παρασκευή, να την ανεβάσουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14.29, λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και λίγες ώρες πριν τη δίκη, ώστε να μην υπάρχει χρόνος να στραφεί κάποιος κατά της απόφασης, κάνοντας ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.