Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας




Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, φωταγωγώντας το Δημαρχιακό Μέγαρο στις 29 και 30 Μαΐου 2024, με πορτοκαλί χρώμα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των δημοτών απέναντι στη νόσο.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μία νόσος που προσβάλλει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Υπολογίζεται ότι 2.800.000 άτομα παγκοσμίως πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, εκ των οποίων πάνω από 500.000 ζουν στην Ευρώπη και περισσότεροι από 21.000 ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες.

Στόχος της Παγκόσμιας ημέρας, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και της πολιτείας για την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση του πληθυσμού με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση γι’ αυτήν την ασθένεια. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό να τονιστούν οι επιπτώσεις για τους πάσχοντες αλλά και τις οικογένειες τους, καθώς τις περισσότερες φορές, αλλάζει η ζωή και η καθημερινότητα τους.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.