Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας




Με ελλιπή σύνθεση θα συνεδριάσει την Παρασκευή 31 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αντικατάστασης των πέντε μελών που κηρύχθηκαν έκπτωτοι λόγω οφειλών άνω των 300 ευρώ στο Δήμο και την ΔΕΥΑΗ.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε στις 10 Μαΐου την έκπτωση πέντε Δημοτικών και εννέα τοπικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και τρεις αντιδήμαρχοι.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και κάποιοι από τους έκπτωτους έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την απόφαση έκπτωσης, οι αναπληρωτές των έκπτωτων συμβούλων δεν έχουν κληθεί για ορκωμοσία. Σύμφωνα με τον νόμο, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, και με το χρόνο να εξαντλείται, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεδρίαση με τα εναπομείναντα 20 από τα 25 μέλη του Συμβουλίου.

Η σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση εστάλη από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19:30 και θα περιλαμβάνει 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με την ΟΛΗΓ ΑΕ, βάσει της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΗΓ ΑΕ. Επιπλέον, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εκμίσθωση θέσεων μετά από δημόσιο διαγωνισμό για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, θαλάσσιων μέσων αναψυχής και καντινών στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκκρεμούν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή σε αρκετά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ.

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πρόσκληση (13η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 31 Μαΐου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Γενικά Θέματα
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής – Δήμαρχος.
Θέμα 1ο Συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία Δήμου – ΟΛΗΓ ΑΕ με βάση τις διατάξεις του Ν.5048/23.
 
Θέμα 2ο Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του υποέργου με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» της Πράξης με κωδικό ΟΠΣ 6000887.
 
Θέμα 3ο Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Πράσινου Σημείου του Δήμου Ηγουμενίτσας».
 
Θέμα 4ο Χορήγηση 1ης παράτασης χρόνου παράδοσης της προμήθειας «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» της αριθ. πρωτ. 17964/16.08.2023 σύμβασης (AΔAM:23SYMV013268388) της πράξης 5163963 με τίτλο: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)».
 
Θέμα 5ο Παροχή παγίας προκαταβολής στο Δήμο και στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2024.
Θέματα Δημοτικής Επιτροπής
Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δημάκος – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 6ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2024.
 
Θέμα 7ο Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση θέσεων μετά από διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων – θαλάσσιων μέσων αναψυχής – καντινών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας και στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος βάση του Ν.5048/2023.
 
Θέμα 8ο Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση Οικίσκου – Αναψυκτηρίου στη θέση «Καραβοστάσι» της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 
Θέμα 9ο Επί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με τη μεταφορά θέσης περιπτέρου από τον οικισμό Εθνικής Αντίστασης σε νέα θέση στην Ηγουμενίτσα.
 
Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας
Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Μητσέλος – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 10ο Έγκριση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορο Δημότη για την αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών αναγκών.
 
Θέμα 11ο Εξέταση αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου για παραχώρηση του Δημοτικού κτηρίου «Πέτρινο».

Θέματα Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Εισηγήτρια: κα Μαρίνα Κοσιώρη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Θέμα 12ο Κατανομή Β’ δόσης 2024 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ
Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.