Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας.

 Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας.


Το Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών που για πρώτη φορά εφέτος διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας και υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, το Δήμο Ηγουμενίτσας, τη Ελληνικό γραφείο ESERO και το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα διεξαχθεί μεταξύ 19-21 Ιουνίου 2024 στο χώρο του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας.
Μέχρι σήμερα τριάντα μαθητές από Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Ηγουμενίτσας εκδήλωσαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Σχολείου.
Εκτός από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Νούση, διαδικτυακά ή δια ζώσης συμμετέχουν: • Ο κ. Νικόλαος Στεργιούλας καθηγητής του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της ελληνικής ερευνητικής ομάδας που ασχολείται ε την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων. • Ο κ. Νικόλαος Αποστολάκης, Φυσικός και ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ηλιοσκόπιο που σκοπός της είναι να οργανώνει δραστηριότητες ηλιακής παρατήρησης με εξειδικευμένα ηλιακά τηλεσκόπια κατάλληλες για ανθρώπους κάθε ηλικίας. • Ο κ. Σπύρος Χόρτης, Φυσικός και υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών ΕΠιστημών Λευκάδας.
Το πρόγραμμα του θερινού Σχολείου έχει ως εξής: ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/2024 • Ν.Στεργιούλας : Βαρυτικά Κύματα. • Β. Νούσης : Πειράματα στατικού ηλεκτρισμού με τη γεννήτρια Van De Graaff. • Β. Νούσης : Η Φυσική του Σχολικού σεισμογράφου. ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2024 • Σ. Χόρτης & Β. Νούσης : Πειράματα Φυσικής με σύγχρονες πειραματικές μεθόδους (χρήση κινητών τηλεφώνων, ανάλυση βίντεο). ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6/2024 • Ν. Αποσολάκης : Ηλιακή δραστηριότητα. Ασφαλής Ηλιοπαραρήρηση / Φωτογράφιση. • Β. Νούσης : Διαστημικός καιρός. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τον καθηγητή κ. Στεργιούλα, τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Χόρτη που ευχαρίστως ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας να συμμετάσχουν με επιμορφωτικές ομιλίες/παρουσιάσεις στο Σχολείο μας. Εκ μέρους των διοργανωτών Βασίλης Νούσης Υπ. ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας.  Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.