ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ




« ΕΤΡΙΞΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ »

Την περασμένη Κυριακή, στις εορτές του Σουλίου, ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες, που έτσι και αλλιώς καμία σχέση δεν έχει η πολιτική που υπηρετούν με την ιστορική παρακαταθήκη των ηρωικών αγώνων του λαού μας και αυτών των Σουλιωτών, βρέθηκε να συνυπάρχει και ο Παύλος Γκλίξμπουργκ. Εκπρόσωπος της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας, δηλαδή ενός αντιδραστικού και κατηργημένου θεσμού από το λαό εδώ και μισό αιώνα.

Αυτή η παρουσία δεν μπορεί παρά να προκαλεί εύλογα ερωτήματα, σχετικά με το σκοπό και τον λόγο της παρουσίας του ανάμεσα στους «επισήμους». Προσκεκλημένος ή απρόσκλητος, η παρουσία του νομιμοποιήθηκε από όλους τους τοπικούς και κυβερνητικούς θεσμούς και αρχές που παραβρέθηκαν στην τελετή, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση του λαού. Γιατί ο λαός δεν ξεχνά τα αντιλαϊκά έργα και τις ημέρες του θεσμού της βασιλείας, τη φτώχεια, τους πολέμους, τις εξορίες και εκτελέσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αυτοαποκαλούμενοι» πρίγκιπες επισκέπτονται την περιοχή μας και γίνονται δεκτοί με επισημότητα. Αναδεικνύεται ότι ακόμη και θεσμοί που έχουν απορριφθεί και καταδικαστεί δήθεν από τα κόμματα της «δημοκρατίας», μπορεί να αξιοποιούνται από το σύστημα όταν πρόκειται για την στήριξη πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και σακατεύει την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών.

Αυτή την πολιτική πρέπει να καταδικάσει ο λαός της περιοχής μας και όλους τους εκπροσώπους της, στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν και οι πρόγονοι μας, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.