Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας παίζουν ποδόσφαιρο στα Γιάννινα

Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας παίζουν ποδόσφαιρο στα Γιάννινα




Στα Γιάννινα θα γίνει η 2η και τελική φάση του 39ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας από 27 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2024, με διοργανωτή τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Θα λάβουν μέρος 16 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι αγώνες θα γίνουν σε γήπεδα της περιοχής. Ο τελικός, για την ανάδειξη του πρωταθλητή, θα έχει και πανηγυρικό χαρακτήρα και θα γίνει πιθανόν στο εθνικό στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων.

Η πρώτη φάση των αγώνων ολοκληρώνεται εντός των ημερών, με τη συμμετοχή 26 ομάδων ανά την επικράτεια, χωρισμένων σε 7 ομίλους. Οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων προκρίθηκαν για την τελική φάση, συν η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων που πέρασε απευθείας στην τελική φάση, λόγω της διοργάνωσης των αγώνων, συν μία ακόμα ομάδα που θα επιλέξει η οργανωτική επιτροπή από τις αποκλεισθείσες, όπως προβλέπεται και από τη σχετική προκήρυξη.

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση με επίκεντρο τα Γιάννινα, που παράλληλα με τις αθλητικές δράσεις, προβλέπονται στο πρόγραμμα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ξενάγηση των φιλοξενουμένων στα αξιοθέατα της πόλης.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων και την ανακήρυξη του πρωταθλητή θα γίνει και η απονομή των επάθλων. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο διοργανωτής Σύλλογος θα απονείμει κύπελλο ειδικά σχεδιασμένο για το 39ο ΠΠΠΔΣ καθώς και μετάλλια στις δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης. Θα απονεμηθούν βραβεία:
 α) Πρώτου Σκόρερ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΞΥΝΗΣ»,
 β) MVP, 
γ) Καλύτερου Τερματοφύλακα «ΜΑΡΙΟΣ ΖΩΝΙΟΣ», 
δ) Ωραιότερου γκολ. Επίσης με την αρωγή των προπονητών των ομάδων οι οποίοι θα ψηφίζουν σε κάθε αγώνα τους δύο καλύτερους της αντίπαλης ομάδας, θα ανακηρυχθούν οι καλύτεροι της τελικής φάσης. 

Επίσης ο διοργανωτής Σύλλογος θα απονείμει βραβείο Fair Play, το οποίο θα δοθεί με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: 
Α) Κόκκινες και κίτρινες κάρτες, 
Β) Σεβασμός προς τον αντίπαλο, 
Γ) Σεβασμός προς το διαιτητή,
 Δ) Συμπεριφορά Ποδοσφαιριστών, 
Ε) Συμπεριφορά Παραγόντων,
 ΣΤ) Συμπεριφορά του Κοινού.

Η οργανωτική επιτροπή στην οποία προΐσταται η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου εργάζεται πυρετωδώς για την καλύτερη οργάνωση του πρωταθλήματος και την φιλοξενία των αποστολών, αποκομίζοντας και τις καλύτερες εντυπώσεις από τα Γιάννινα.

Ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων έχει βαθιές ρίζες, αφού ξεκίνησε το 1984, και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει ως σκοπό, σύμφωνα με τον κανονισμό του πρωταθλήματος, «την άθληση των δικηγόρων της πατρίδας μας, τη γνωριμία μεταξύ τους και τη συνεχή επαφή και επικοινωνία αυτών, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύσφιξη τόσο των σχέσεων αυτών όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων τους. Στόχος του είναι κάθε χρόνο να συμμετέχουν σ’ αυτό όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες και να αθλούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι δικηγόροι, πανελληνίως αλλά και η συμμετοχή σε αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις».

Πηγη epiruspost.gr
Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας παίζουν ποδόσφαιρο στα Γιάννινα Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας παίζουν ποδόσφαιρο στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.