Ιωάννινα: Εισαγγελική ερεύνα για το δυστύχημα στην Αρίστη Ζαγορίου με ένα νεκρό

Ιωάννινα: Εισαγγελική ερεύνα για το δυστύχημα στην Αρίστη Ζαγορίου με ένα νεκρό




Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ο εργοδηγός των έργων στην Αρίστη που συνελήφθη μετά το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή ενός 62χρονου εργάτη και τον τραυματισμό ενός ακόμη. Η εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται το πόρισμα του ΣΕΠΕ το οποίο έκανε αυτοψία στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος κ. Τασούλας που επισκέφτηκε την ίδια μέρα το σημείο του δυστυχήματος έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατά την ενημέρωση της Περιφερειακής Επιτροπής για το τραγικό συμβάν, είπε ότι μετέβη ο ίδιος επιτόπου καθώς οι επιβλέποντες του έργου απουσίαζαν σε άδεια. «Δεν μπορώ όμως να κάνω καμία κρίση και περιμένω να μου δοθούν εγγράφως όλα τα στοιχεία για το τι προβλεπόταν στο έργο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τόνισε ότι «Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας όφειλε να επιβλέπει το έργο της. Αν το επέβλεπε, θα είχε διαπιστώσει την έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών μέτρων αντιστήριξης για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων, από αυτά που προβλέπει ο νόμος, και θα σταματούσε τις εργασίες για να κληθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλουν την προστασία των εργαζόμενων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ιωάννινα: Εισαγγελική ερεύνα για το δυστύχημα στην Αρίστη Ζαγορίου με ένα νεκρό Ιωάννινα: Εισαγγελική ερεύνα για το δυστύχημα στην Αρίστη Ζαγορίου με ένα νεκρό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.