Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμύθια και την ομιλία του υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα

Από την προεκλογική  συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμύθια και την ομιλία του υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Σ/φισσες και σ/φοι, φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζουμε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην Παραμυθιά, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, λίγες ημέρες απένειμαν μέχρι τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και δίνεται η ευκαιρία και από εδώ από την Παραμυθιά και συνολικά από τη Θεσπρωτία, να δοθεί παραπέρα ώθηση στην ανοδική πορεία του Κόμματος, όπως αυτή εκφράστηκε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στην ενδυνάμωση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Είναι ευκαιρία να του δώσουμε ώθηση, να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό το ρεύμα υπάρχει, σταθεροποιείται και δυναμώνει, μόνο με δυνατό ΚΚΕ, εντός και εκτός Ευρωκοινοβουλίου.

Παίρνουμε δύναμη από τις μάχες και τους αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και εδώ στη Θεσπρωτία, και απέδειξαν ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι μπορούν να αλλάξουν. Να μην πάει καμία, από τις λίγες ημέρες που απέμειναν χαμένη. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, πάμε σπίτι το σπίτι, βρίσκουμε άνθρωπο τον άνθρωπο και τον καλούμε να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο περισσότερους Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που θα σπάνε την αντιλαϊκή ομοφωνία των άλλων. Καλούμε κάθε εργαζόμενο που μπορεί να μη συμφωνεί και σε όλα μαζί μας αλλά μας αναγνωρίζει ως τη μόνη δύναμη αντίστασης απέναντι στην βάρβαρη και εγκληματική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, να κάνει το βήμα και να ρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Προχωράμε δυναμικά και αισιόδοξα, παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό και σε αυτή την εκλογική μάχη για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα. Πάμε για πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, μέσα στον Ευρωκοινοβούλιο και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Καλούμε στο βήμα το σ/φο, Τάσο Τόκα, υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ.


Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι,

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη και από εδώ από την Παραμυθιά, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους οπαδούς, τους φίλους και τις φίλες του Κόμματος και της ΚΝΕ, να δώσουμε τη μάχη για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Με αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί, να δυναμώσουμε τη συστράτευση, την κινητοποίηση, την ενίσχυση των προσπαθειών μας.

Ο λαός και η νεολαία χρειάζεται να πάνε στις κάλπες με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών.

Γιατί στις 10 του Ιούνη θα είναι παρών ο «βραχνάς» της ακρίβειας, οι μισθοί που τελειώνουν στις 15 του μήνα, η προσπάθεια επιβολής 6ήμερης εργασίας, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, οι δεσμεύσεις της ΕΕ, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με τη χώρα μας να βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη σ’αυτούς καθιστώντας τον λαό μας στόχο αντιποίνων.

Θα είναι εδώ ο πολεμικός προϋπολογισμός της ΕΕ, το ΝΑΤΟ, που, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες προκλήσεις των - κατά τα άλλα -«συμμάχων» ΝΑΤΟϊκών κρατών, της Τουρκίας, της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας, αποτελεί παράγοντα επιθετικότητας και αποσταθεροποίησης σε βάρος των λαών.

Στα βάσανα του λαού μας θα έρθουν να προστεθούν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού του υπερμνημονίου της ΕΕ, η παραπέρα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και οι περικοπές δαπανών που αφορούν τις ανάγκες του, για να πιάνονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα που αποφάσισε πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο.

Γι αυτό χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, για να έχουν στήριγμα οι εργάτες, οι αγρότες, ο λαός μας, απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Πώς – αλήθεια - μπορούν να επικροτήσουν την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, - μπροστά στις στις ευρωεκλογές - οι αγρότες και οι αγρότισσες της Θεσπρωτίας που τα αδιέξοδα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής τους έβγαλαν πριν λίγους μήνες στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας το αυτονόητο; Να μείνουν δηλαδή στα χωράφια τους, να έχουν εισόδημα από τα κοπάδια τους, να συνεχίσουν να παράγουν;

Οι κτηνοτρόφοι που ξεκληρίζονται από αυτή την πολιτική, καθώς βλέπουν τους καρπούς των κόπων τους να πουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί; Που βλέπουν το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί, εξαιτίας των ανατιμήσεων στις ζωοτροφές, στο ρεύμα και το πετρέλαιο; Που εργάζονται χωρίς ωράρια, χωρίς εβδομαδιαία ανάπαυση, με τις διακοπές να είναι άγνωστη λέξη γι αυτούς, την ίδια ώρα που η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, (που παρεμπιπτόντως την έχει ψηφίσει με τα δυο του χέρια ο κ.Βελόπουλος) φουσκώνει τα πορτοφόλια των μεγαλεμπόρων, των μεσαζόντων, τις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και τις "πράσινες" μπίζνες που μετατρέπουν χιλιάδες στρέμματα παραγωγικών χωραφιών και βοσκοτόπων σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, σαν αυτά που επιχειρήθηκαν να στηθούν στον Δήμο Σουλίου και συνάντησαν την καθολική αντίδραση των κτηνοτρόφων;

Όσο για το επιχείρημα που, ΕΕ – κυβέρνηση – και Τοπική Διοίκηση αναμασούν, ότι τάχατες μπορούν να γίνουν οι αγρότες, επιχειρηματίες, παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, φάνηκε ποιους εννοούν, στην περίπτωση του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Μαργαριτίου όπου οι επενδυτές είναι μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες αγροτοκτηνοτρόφοι.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα: Ο κάμπος της Παραμυθιάς μπορεί να αποτελέσει πυρήνα στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας και να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους μικρούς καλλιεργητές του τόπου , αρκεί να υπάρξει μια άλλη πολιτική που θα θέσει στο επίκεντρό της τις λαϊκές ανάγκες και όχι - όπως γίνεται σήμερα - την κερδοφορία του κεφαλαίου.. Πρόκειται για έναν κάμπο με καλό προσανατολισμό, με καλή ποιότητα εδάφους, με ήπιους χειμώνες και καλοκαίρια και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που όμως μένουν αναξιοποίητα εξαιτίας της.

Τι είναι αυτό που εμποδίζει αυτή την προοπτική; Είναι η διαχρονική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων με οποιαδήποτε σύνθεση (κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, μονοκομματική ή πολυκομματική) που εκπορεύονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτικής της ΕΕ, με την οποία όλοι πλην ΚΚΕ συμφωνούν.

Είναι αυτή η πολιτική που όχι μόνο δεν σχεδίασε ούτε υλοποίησε εγγειοβελτιωτικά έργα, αλλά έχει φέρει τους ΤΟΕΒ σε άσχημη οικονομική κατάσταση χωρίς σύγχρονα μηχανήματα με αντλιοστάσια που είναι κατασκευασμένα από την 10ετία του 1980, και τις βλάβες να είναι συχνές και ιδιαίτερα δαπανηρές.

Η έλλειψη στήριξης της παραγωγής με συγκεκριμένα μέτρα σε συνδυασμό με τις υψηλές χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, είναι οι αιτίες που δημιούργησαν συσσωρευμένα χρέη στους ΤΟΕΒ τα οποία με τη σειρά τους καθιστούν την παραγωγή ασύμφορη.

«Θύμα» αυτής της κατάστασης έχει πέσει και ο ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του κάμπου σας να μένει ακαλλιέργητη και αντί για καλαμπόκι και τριφύλλι να έχει αρχίσει να καλλιεργεί φωτοβολταϊκά. Μόνο που αυτά –δυστυχώς- δεν τρώγονται ούτε αυξάνουν το εισόδημα των κατοίκων της περιοχής, παρά μόνο φουσκώνουν τα πορτοφόλια των μεγάλων επιχειρηματιών των ΑΠΕ

Εμείς λέμε ξεκάθαρα στους αγρότες: Κάθε ψήφος στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2 (Νεα Αριστερά), το ΠΑΣΟΚ και στην Ελληνική Λύση, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, είναι επιβράβευση της πολιτικής της ΕΕ που έχει συμβάλλει στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, της ερήμωσης των χωριών, της φτωχοποίησης του λαού της περιοχής. Μιας πολιτικής που μοναδικό στόχο έχει τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων του αγροτικού τομέα, των λίγων-μεγάλων καπιταλιστικών εκμεταλλεύσεων, τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης, του φυτικού και του ζωικού κεφαλαίου σε λίγα χέρια και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Που αφήνει και τους αγρότες της περιοχής της Παραμυθιάς απροστάτευτους από τις φυσικές καταστροφές, αφού δεν υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα προστασίας της παραγωγής, ενώ και ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των ζημιών και τα όποια ψίχουλα αποζημιώσεων, δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Ακούσαμε τον κ.Κασελάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ήπειρο (κι εδώ στην Ηγουμενίτσα) να επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την κατά γράμμα υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ στον αγροτικό τομέα, ψελλίζοντας γενικότητες περί ανασχεδιασμού της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Δεν μας είπε όμως, ποιές είναι οι θέσεις του κόμματός του για την ευρωενωσιακή Οδηγία - Πλαίσιο 2000/60 ΕΕ για την εμπορευματοποίηση των νερών με την οποία εναρμονίστηκε η ελληνική νομοθεσία το 2003 και προβλέπει ότι η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί έργα ύδρευσης - άρδευσης, αγροτικούς δρόμους, και άλλα, απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες, έργα; Οδηγία και νομοθεσία που καθιστούν το νερό ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και η εφαρμογή τους θα συμβάλει στην παραπέρα εγκατάλειψη της καλλιέργειας γης καθώς η παραγωγή θα είναι ασύμφορη;

Αλήθεια τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που υποστηρίζουν, αφού χωρίς την κατασκευή έργων υποδομής, (π.χ. στη γεωργία), η αγροτική οικονομία, στην οποία στηρίζεται κατά ένα μέρος η οικονομική ζωή της περιοχής, θα καταστραφεί και δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες θα ξεκληριστούν από τη γη τους;

Σ΄ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που έχει διαχρονικά εφαρμοστεί από όλες τις κυβερνήσεις, οφείλεται και η ερήμωση της υπαίθρου, των χωριών.

«Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα» είπε ο πρωθυπουργός στους αγρότες κάτω από το βάρος των μεγάλων κινητοποιήσεων στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Όμως την ίδια στιγμή, το ίδιο βαρέλι ξεχειλίζει με δις και με προνόμια για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους επιχειρηματικούς ομίλους κατ’ επιταγή της «πράσινης ανάπτυξης» της ΕΕ. Άφθονο ρέει το χρήμα στους επιχειρηματίες για τις «πράσινες μπίζνες» που έχουν πάρει έγκριση, όπως το μεγάλο αιολικό πάρκο στα ιστορικά βουνά του Σουλίου, όπως τα εργοστάσια βιοκαυσίμων εδώ στη γειτονιά σας.

Επενδύσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την ικανοποίηση της λαϊκής ανάγκης για φθηνή ενέργεια, αντίθετα, όπως έχει αποδειχτεί περίτρανα, εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, καταστρέφοντας ταυτόχρονα μεγάλα κομμάτια φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν λεφτά μας – λένε - για την υγεία. Έτσι, το Νοσοκομείο Φιλιατών που επισκεφτήκαμε πριν λίγες μέρες είναι τραγικά υποστελεχωμένο, χωρίς τους απαραίτητους γιατρούς και νοσηλευτές, με τους ασθενείς να τρέχουν και για απλές θεραπείες, στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Που αντί να προσληφτεί το μόνιμο προσωπικό που λείπει, έχει κάνει σύμβαση με Διαγνωστικό Κέντρο των Ιωαννίνων για παροχή απομακρυσμένης διάγνωσης σε εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών. Το ίδιο υποστελεχωμένο και χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, παραμένει και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε απλά επείγοντα περιστατικά.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης της ΕΕ που θεωρεί την Υγεία του λαού “κόστος”: Νοσοκομεία – Επιχειρήσεις, εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών υγείας και επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων δομών Υγείας. Είναι αυτή η πολιτική της ΕΕ, που την προηγούμενη χρονιά στη Γερμανία της Σοσιαλδημοκρατικής – Πράσινης διακυβέρνησης, στην «ατμομηχανή –όπως λένε - της Ευρώπης», έκλεισε 16 νοσοκομεία επειδή «δεν ήταν κερδοφόρα».

Και την ίδια στιγμή που επικαλούνται την οικονομική ανέχεια σε κάθε αίτημα για πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, απλόχερα δίνουν 500.000€ καθημερινά για τον περίπλου της φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι φυσικά για την προστασία των συνόρων μας, αλλά για την προστασία των εφοπλιστικών συμφερόντων. Για την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων προς την «Ιερά Συμμαχία» του ΝΑΤΟ, κατά τον κ.Κασελλάκη

Ίδια η κατάσταση και στα γερασμένα σχολεία της περιοχής όπου παραμένουν μόνιμα ασυντήρητα, χωρίς αντισεισμικό έλεγχο και πυρασφάλεια, με αυλές επικίνδυνες για τους μαθητές, με τα χρήματα για λειτουργικά έξοδα να δίνονται με το σταγονόμετρο και τους γονείς να καλούνται να καλύψουν τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπητους. Την ίδια στιγμή, που το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να μην δίνει δεκάρα τσακιστή για τα ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια, καθώς δεν υπάρχει «προσδοκώμενο» όφελος όπως λένε), είναι όμως ιδιαίτερα γενναιόδωρο, στην προμήθεια διαδραστικών πινάκων, αφού μια τεράστια αγορά ψηφιακών προϊόντων αναμένει να απορροφηθεί από τους καταναλωτές του. Άλλωστε τι Ταμείο Ανάκαμψης θα ήταν εάν δεν «λάδωνε» λίγο την αγορά ;

Αυτή είναι η «σταθερότητα» που μας καλεί ο κ.Μητσοτάκης να μην διαταράξουμε και η «Ευρωπαϊκή κανονικότητα» που προσδοκά να επανέλθουμε ο κ.Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ.

Και μιας και αναφέρθηκα στο ΠΑΣΟΚ. Διάβασα πρόσφατα ένα δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα του συμπατριώτη σας υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, με αφορμή –όπως ανάφερε- τη φετινή επέτειο της Ημέρας της Ευρώπης, για τη σημασία των ευρωεκλογών.

Τι λέει λοιπόν ο κ.Σπυρόπουλος και το ΠΑΣΟΚ;

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση μετρά αρκετά επιτεύγματα. Και ποια είναι αυτά;

70 χρόνια διαρκούς ειρήνης. Ξεχνάει το ΠΑΣΟΚ το έγκλημα του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας το 1999 που προκάλεσε και συμμετείχε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ξεχνάει τη συμμετοχή της ΕΕ στους πολέμους του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας και τώρα στην ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας με αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι και στη σχεδιαζόμενη αποστολή ακόμη και στρατιωτών. Συμμετοχή που επικρότησαν και επικροτούν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου εκτός από το ΚΚΕ που χειροκροτούσαν όρθιοι τους φασίστες του Αζοφ.

Ξεχνάει την στήριξη – πολιτική και στρατιωτική- από την ΕΕ του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, που ο στρατός του διαμελίζει παιδικά κορμιά στη Λωρίδα της Γάζας

Η ενιαία αγορά – περηφανεύεται ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - παρέχει στους πολίτες την ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Λέει όμως τη μισή αλήθεια, επειδή ακριβώς αυτές οι ελευθερίες είναι υπεύθυνες για την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων στην πώληση τροφίμων και σε κλάδους της εγχώριας και διεθνούς οικονομίας που έχουν εκτινάξει τις τιμές στα ράφια.

Έχουμε κοινές πολιτικές, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τώρα αυτό μοιάζει με ανέκδοτο: Να περηφανεύεσαι στους αγρότες της Παραμυθιάς και της Θεσπρωτίας για την ΚΑΠ, που τους έβγαλε στο δρόμο, που έχει ρημάξει τον κάμπο τους, που έχει ερημώσει τα χωριά. Πολύ σοβαρό επίτευγμα

Κι εκεί που το τερματίζει πραγματικά : Το 48ωρο ως τον μέγιστο αριθμό ωρών εργασίας ενός εργαζομένου στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε οποιαδήποτε περίοδο 7 ημερών. Εκεί δηλαδή που πριν τη συνθήκη του Μάαστριχτ είχαμε κεκτημένο το 7ωρο – 5θήμερο – εβδομαδιαίο 35αωρο, η ΕΕ μας έκανε μέγα δώρο το 8ωρο (που μπορεί να γίνει 13ωρο) και την εβδομάδα των έξι ημερών (που μπορούν να γίνουν και 7 στα πλαίσια της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου μέσα στην εβδομάδα).

Έλεος πια: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ – «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ»

Όλα τα παραπάνω είναι ευτά που πρέπει να σας κάνουν να τους μαυρίσετε στις εκλογές της 9ης του Ιούνη

Βέβαια για να μην αδικούμε το ΠΑΣΟΚ, δεν τα λέει μόνο αυτό. Τα ίδια «επιτεύγματα» περηφανεύονται και η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Άλλωστε τους νόμοι που υλοποιούν τις σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ, είτε τους έχουν ψηφίσει, είτε τους έχουν εφαρμόσει απαρέγκλιτα ΟΛΟΙ.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και βασανίζουν, όπως είναι φυσικό και τις εργατικές λαϊκές οικογένειες που ζουν εδώ στη Θεσπρωτία.

Ποια οικογένεια αλήθεια δεν βασανίζεται από την τεράστια ακρίβεια που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα, όχι μόνο γιατί οι μισθοί τελειώνουν στις 15 του μήνα, αλλά και γιατί οι άδικοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι στην ενέργεια έχουν φτάσει τα πάντα στα ύψη;

Και είναι πρόκληση για τον λαό που υποφέρει από την ακρίβεια η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν, με την οποία ζητάει παρεμβάσεις για να περιοριστεί η ...ασυδοσία των πολυεθνικών!

Με τέτοιες αστειότητες προσπαθεί να κρύψει ότι υπεύθυνη για τις τιμές - φωτιά στο ράφι είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η ίδια η λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς για τα κέρδη των ομίλων, που η ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα φυλάνε σαν άγιο εικόνισμα.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που καλεί τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα, απορρίπτει ασυζητητί τα μέτρα που διεκδικούν τα σωματεία και στηρίζει το ΚΚΕ, για αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση του ΦΠΑ, μη τυχόν και ...στάξει η ουρά της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ.

Ας αφήσουν λοιπόν, την κοροϊδία: η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται, όσο οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2009. Δεν αντιμετωπίζεται όσο οι φόροι στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης παραμένουν άθικτοι για να κορδώνεται ο κ. Μητσοτάκης για τα ματωμένα πλεονάσματα. Και φυσικά, δεν αντιμετωπίζεται όσο η κερδοφορία των ομίλων, ανάμεσά τους και των σούπερ μάρκετ, παραμένει στο απυρόβλητο.

Ποια οικογένεια αλήθεια δεν στενάζει από τη συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και της παιδείας; Με τη μόρφωση των παιδιών μας που ενώ κάνουμε θυσίες για να σπουδάσουν, αυτοί βάζουν στα πτυχία ταρίφα!

Ποια οικογένεια και δω στην Ηγουμενίτσα δεν ανησυχεί με τις εξελίξεις όσον αφορά τους δύο πολέμους που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όπου η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνηση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό;

Εμείς λέμε ότι βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι και το ζήτημα του πολέμου στην Παλαιστίνη και η στάση των κομμάτων απέναντι σε αυτόν.

Ποιος άνθρωπος, ποιος γονιός μπορεί να μένει ανεπηρέαστος από τη σφαγή που διεξάγεται στην Παλαιστίνη και κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ;

Πάνω από 35.000 οι νεκροί... Σχεδόν 15.000 από τους νεκρούς, μικρά παιδιά και γυναίκες ... Χιλιάδες βρέφη νεκρά από ασφυξία στις θερμοκοιτίδες.

Αποκλεισμός κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας που με το σταγονόμετρο έμπαινε όλο το προηγούμενο διάστημα... Αποκλεισμός στην πρόσβαση σε καθαρό νερό, σε νοσοκομεία...

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που κάνει ξεκάθαρο: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στη γενοκτονία, στη δολοφονία μικρών παιδιών, στην μακροχρόνια βάρβαρη κατοχή της Παλαιστίνης . Ο λαός της Παλαιστίνης έχει δικαίωμα στην αντίσταση, έχει δικαίωμα στη λευτεριά, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του ΄67 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Με την αλληλεγγύη μας δυναμώνουμε τις κραυγές των παιδιών, των γονιών που χάνουν τα παιδιά τους… Κανένας δεν θα μας κάνει να "συνηθίσουμε" τη θέα νεκρών, πεινασμένων, κακοποιημένων παιδιών. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις εκατομμύρια φωνές σε όλο τον κόσμο. Για να σταματήσει η γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα ενός λαού. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα από την Ερυθρά Θάλασσα.

Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι

Είμαστε πια στην τελική ευθεία, 20 και κάτι μέρες απομένουν μέχρι την κάλπη της 9ης του Ιούνη. Έχουμε λοιπόν, την ευκαιρία να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Κόμματός μας, που έχει καταγραφεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στις βουλευτικές, στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις εκλογικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού και του φοιτητικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στο προχθεσινό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική 1η δύναμη και με διαφορά, και που είναι ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Μιας πολιτικής που και στον χώρο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και συνολικά στη ζωή των φοιτητών αφήνει το αντιλαϊκό κι αντιδραστικό της αποτύπωμα.

Σε αυτές τις εκλογές, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να της κόψουμε τη φόρα. Να το σκέφτεται δύο και τρεις φορές η ΝΔ πριν φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που σχεδιάζει να φέρει μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό και προσπαθεί να απειλήσει τον λαό ο Μητσοτάκης, «ψηφίστε με για να συνεχίσω με μεγαλύτερη ορμή» τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, όπως λέει. Φανταστείτε τι ετοιμάζει.

Έχουμε τη δυνατότητα, ταυτόχρονα, να ακυρώσουμε τα σχέδια αναβίωσης των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης, που τόσο έχουν στοιχίσει στον λαό μας, περί δήθεν φιλολαϊκής, αξιοκρατικής και δίκαιης διαχείρισης αυτού του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την αδικία, χωρίς να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα. Και δω στη Θεσπρωτία, όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί έχουν πικρή πείρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από όσους προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω τώρα, όπως η ΝΕΑ Αριστερά.

Έχουμε τη δυνατότητα επίσης να βάλουμε φραγμό στις δυνάμεις του σκοταδισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν τώρα να παρουσιαστούν ως δήθεν αντισυστημικοί, ενώ είναι να καλύτερα τσιράκια του συστήματος και το έχουν αποδείξει ξανά και ξανά.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι στη χώρα μας υπάρχει, σταθεροποιείται και δυναμώνει, ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων.

Ναι! Μπορούμε να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που θα σπάνε την ομοφωνία όλων των άλλων και θα τους χαλάνε “τη σούπα” της συναίνεσης. Γιατί μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυπταν σταθερά, όσα αντιλαϊκά σχεδιάζονταν εκεί στις Βρυξέλλες, τα καταψήφιζαν, έφερναν και εκεί μέσα τη φωνή και τα αιτήματα των “πολλών”. Και έτσι θα συνεχίσουν.

Και φυσικά θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έξω από το ευρωκοινοβούλιο. Αυτών των αγώνων που ήταν το προηγούμενο διάστημα η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ – και όχι φυσικά η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας ή του Βελόπουλου.

Ναι είναι δυνατό στις 9 Ιουνίου να τιμωρήσουν οι λαοί την ΕΕ των πολέμων και των λόμπι και να στείλουν μήνυμα ελπίδας ότι μπορούν με τον αγώνα τους να επιβάλλουν τη δύναμη τους.

Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς που αγανακτεί από τη σημερινή κατάσταση, και που, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, βλέπει ότι απέναντι στα σχέδιά τους στέκεται μόνο το ΚΚΕ.

Κι αυτή η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί και με συμμετοχή στις εκλογές, στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και με ψήφο μόνο στο ΚΚΕ. Γιατί να ξέρετε πως την αποχή, οι κυβερνώντες και οι παπαγάλοι τους θα την ερμηνεύσουν και θα τη χρωματίσουν όπως τους βολεύει, μην έχετε καμιά αμφιβολία.

Το μόνο που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί με κανέναν τρόπο είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, με τις κρυστάλλινες θέσεις του και τη μαχητική δράση του.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε: Για να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη αυτών των εκλογών και να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. ΚΚΕ δυνατό εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο ευρωκοινοβούλιο και ‘κει που τελικά ανατρέπονται: στους δρόμους του αγώνα!



Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμύθια και την ομιλία του υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα Από την προεκλογική  συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμύθια και την ομιλία του υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.