Η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ αρνήθηκε να πάει στη δίκη και να υπερασπιστεί μισό εκατομμύριο!

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ αρνήθηκε να πάει στη δίκη και να υπερασπιστεί μισό εκατομμύριο!



Νέους τριγμούς στο Δήμο Ηγουμενίτσας προκαλεί απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης να μην παραστεί εκπρόσωπός της στο Εφετείο της Κέρκυρας ώστε να μην συζητηθεί η υπόθεση αντιδικίας που έχει η ίδια η επιχείρηση με τους εργαζόμενους.

Πριν καθίσει ο κουρνιαχτός από τις εκπτώσεις δημοτικών συμβούλων οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί έρχεται να προστεθεί ένα σοβαρό και καυτό θέμα καθώς αφορά ποσό μισού περίπου εκατομμυρίου.

Οι περισσότερες ΔΕΥΑ της χώρας είναι σε δικαστικές διενέξεις με τους εργαζόμενους καθώς σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων είχαν γίνει περικοπές από τους μισθούς τους.

Οι ίδιοι είχαν προσφύγει θεωρώντας ότι δεν έγινε σωστή εφαρμογή του νόμου. Στην περίπτωση της Ηγουμνείτσας η ΔΕΥΑΗ προχώρησε σε καταλογισμό του ποσού το οποίο αγγίζει το μισό εκατομμύριο.

Έτσι οι εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν στην επιχείρηση αρκετές χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Η υπόθεση μετά από εφέσεις που είχαν κάνει τόσο η ΔΕΥΑΗ όσο και οι εργαζόμενοι επρόκειτο να συζητηθεί στο Δικαστήριο της Κέρκυρας.

Φαίνεται όμως ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει άλλα σχέδια. Στην προ ημερών συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε “να μην παρασταθεί το νομικό πρόσωπο ΔΕΥΑΗ (ως εκκαλούν εφεσίβλητο νομικό πρόσωπο) δια ή μετά πληρεξουσίου Δικηγόρου στο Εφετείο Κέρκυρας κατά τη συζήτηση των δύο παραπάνω εφέσεων την 17-5-2024 και να μην καταθέσουν προτάσεις στις δύο εφέσεις , έτσι ώστε η συζήτηση των δύο εφέσεων λόγω της δικονομικής απουσίας όλων των διαδίκων και των δύο αντιδίκων πλευρών, να ματαιωθεί από το Δικαστήριο”.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης “να ακολουθήσει νέα απόφαση προκειμένου το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ να εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία των παραπάνω υποθέσεων και εν συνεχεία να αποφασιστεί σχετικά είτε ο εκ νέου προσδιορισμός της συζητήσεως των δύο εφέσεων στο Εφετείο Κέρκυρας, μέσα στη προθεσμία των ενενήντα (90) ημερών, που θα αρχίζει από τη ματαίωση της συζήτησης την 17-5-2024, είτε η κατάργηση της δίκης, αναλόγως με τα αποτελέσματα του επανελέγχου συνολικά”

Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν την εκδίκαση στο Εφετείο της Κέρκυρας καθιστώντας έτσι αδύνατη οποιαδήποτε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από την παράταξη του Γιάννη Λώλου, του πρώην δημάρχου, καθώς αυτή χειριστεί και την διένεξη με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΗ.

Η παράταξη τονίζει ότι στην ουσία η ΔΕΥΑΗ αποφάσισε να ζημιωθεί με το ποσό των 475 χιλιάδων.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του κ. Νταή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ, έλαβαν μια απόφαση η οποία στρέφεται, χωρίς καμία αιδώ, σε βάρος τόσο της Δημοτικής Επιχείρησης, όσο και όλων των δημοτών, οι οποίοι θα κληθούμε έμμεσα να πληρώσουμε προεκλογικές «δοσοληψίες».

Πιο συγκεκριμένα, αντί να υιοθετήσουν τις διαχρονικές εισηγήσεις της δικηγόρου της ΔΕΥΑΗ στην δικαστική διένεξη (την Παρασκευή 17/5 συζητείται στο Εφετείο), η οποία έχει τις ρίζες της στο 2013, υιοθετούν την πρόταση του αντιδίκου δικηγόρου και δίνουν εντολή στην δικηγόρο της επιχείρησης να μην παρασταθεί στο Δικαστήριο. Της δίνουν δηλαδή εντολή να μην υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΗ και κατ’ επέκταση τα δικά μας συμφέροντα, ζημιώνοντας την επιχείρηση με_475.127,77€.

Ο συνδυασμός μας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» υπέβαλε ήδη στο Διοικητικό Συμβούλιο, δια του εκπροσώπου του, σχετικό υπόμνημα και πρόκειται να προβεί στις δέουσες ενέργειες με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Δημοτών».

Πηγή epiruspost.gr
Η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ αρνήθηκε να πάει στη δίκη και να υπερασπιστεί μισό εκατομμύριο! Η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ αρνήθηκε να πάει στη δίκη και να υπερασπιστεί μισό εκατομμύριο! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.