ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ 





Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν ευρέως σε ιστοσελίδες ενημέρωσης άρθρα με τον τίτλο “Εξίσωση των Τρίτεκνων οικογενειών με τις Πολύτεκνες οικογένειες”. Στην πλειοψηφία τους διαβάζαμε ένα κείμενο “copy – paste”, σαν να γράφτηκε από έναν και να δημοσιεύτηκε από πολλούς.

Παρουσιαζόταν ότι είναι θέμα χρόνου η αναγνώριση των Τρίτεκνων ως Πολύτεκνοι και ότι αυτη η κίνηση από μεριάς της κυβέρνησης θα ήταν το βασικό μέτρο για το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό. Επίσης μας απαριθμούσαν και μια σειρά από «προνόμια» που θα είχαμε, όπως:

1. Αυξημένη μοριοδότηση σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών και τους διορισμούς στο Δημόσιο – Εντάσσονται ήδη οι Τρίτεκνες οικογένειες με τον Νόμο 3454/2006.

2. Μειωμένο τεκμήριο κατά 50% για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίες

3. Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

4. Αυτοκίνητο με έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά -– Εντάσσονται ήδη οι Τρίτεκνες οικογένειες με τον Νόμο 3454/2006.

5. Απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα 6θέσια ΙΧ

6. Άδειες ταξί - Εντάσσονται ήδη οι Τρίτεκνες οικογένειες με τον Νόμο 3454/2006.

7. Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη - Εντάσσονται ήδη οι Τρίτεκνες οικογένειες με τον Νόμο 3454/2006 και το έχουν διεκδικήσει και πετύχει πολλοί Τοπικοί Σύλλογοι από τις Δημοτικές Αρχές

8. Οικονομική ενίσχυση δήμων κατά τη γέννηση 3ου και 4ου παιδιού – Θα είναι στην οικονομική ευχέρεια της κάθε δημοτικής αρχής

9. Προστασία της µμητρότητας από απόλυση

10. Μειωμένα δικαστικά έξοδα - Εντάσσονται ήδη οι Τρίτεκνες οικογένειες με τον Νόμο 3454/2006

11. Εισιτήρια με έκπτωση σε ΜΜΜ και πλοία υπό προϋποθέσεις – Το υπό προϋποθέσεις το έχουμε πετύχει πάλι μέσω των τοπικών συλλόγων και της ΟΠΟΤΤΕ

12. Μειωμένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες

13. Ελεύθερες είσοδοι σε μουσεία, θέατρα, κατά περίπτωση – Το κατά περίπτωση πάλι ισχύει, καθώς οι Τρίτεκνες οικογένειες έχουμε ελεύθερη είσοδο σε Κρατικά μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους

14. Ισόβια διατήρηση ιδιότητας πολυτέκνου

15. Εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές µε ειδική µοριοδότηση - Εντάσσονται ήδη οι Τρίτεκνες οικογένειες με τον Νόμο 3454/2006.

Μια σειρά προνομίων τα οποία τα περισσότερα τα έχουμε ήδη είτε μέσω προηγούμενων νομοθεσιών είτε από σκληρό αγώνα που έδωσαν οι Τοπικοί Σύλλογοι τριτέκνων και η ΟΠΟΤΤΕ.

Μαζί με όλα αυτά τα δημοσιεύματα, είχαμε και τις διαβεβαιώσεις βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος να μας λένε”of the record!!!” ότι η ανακοίνωση της Εξίσωση των Τρίτεκνων οικογενειών με τις Πολύτεκνες οικογένειες θα γίνει στο Συνέδριο για το Δημογραφικό από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Και τελικά έφτασε το πολυαναμενόμενο Συνέδριο για το Δημογραφικό – Εθνική Προτεραιότητα!!! στις 23 Μάιου 2024… και πέρασε.

Ένα Συνέδριο όπου είδαμε και ακούσαμε ομιλητές, Υπουργούς, Βουλευτές, στελέχη τραπεζών, στελέχη επιχειρήσεων και φυσικά Δημοσιογράφους. Δεν είδαμε όμως προσκεκλημένους και ομιλητές εκπροσώπων κοινωνικών φορέων που θα έπρεπε να δώσουν το παρόν (Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων).

Είδαμε και ακούσαμε την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank να μας αναφέρουν 60 !!! πολιτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί για τη στήριξη των οικογενειών από την κυβέρνηση. Αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις του υπουργείου για το στεγαστικό κάνοντας γνωστό ότι ήδη έχουν δοθεί 6.049 δάνεια μέσω του προγράμματος «Το Σπίτι Μου». Αλλά παρατήρησε ότι το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» δεν πάει καλά -μέχρι στιγμής καθώς έχουν γίνει μόλις 1.200 αιτήσεις. Τέλος ενημερωθήκαμε για τη ενεργή υγιή γήρανση και το δικαίωμα των ηλικιωμένων συνταξιούχων να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία και στη δημιουργικότητα, και ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στην εργασία, για να παρέχουν έσοδα στο Δημόσιο και στους ίδιους, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία τους στο εργασιακό πεδίο και όχι γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς με την σύνταξή τους. Στη συνέχεια έγινε και η απαραίτητη διαφήμιση από την Eurobank καθώς ο Διευθύνον Σύμβουλος παρουσίασε τα νέα στεγαστικά δανειακά προϊόντα της Τράπεζας.

Και φυσικά ακούσαμε και τον προθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αφού παραδέχτηκε ότι το Δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας μας είναι μη αναστρέψιμο, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελληνική οικογένεια είναι κατά μέσο όρο κάτω από 1,4 παιδιά και για να διατηρήσουμε ΣΤΑΘΕΡΟ τον πληθυσμό μας θα έπρεπε να είναι πάνω από 2,1 (δεν μιλάμε για αύξηση πληθυσμού), μας είπε ότι θα ήταν λάθος να εστιάσουμε μόνο σε πολιτικές στήριξης της οικογένειας για να κάνουμε περισσότερα παιδιά καθώς η κάθε νέα γέννηση τώρα θα μπει στην παραγωγική διαδικασία, μετά από 20 ή 25 χρόνια και έτσι οι πολιτικές που μπορεί να εφαρμόσουμε τώρα θα πρέπει να αφορούν μια μεγαλύτερη συμμετοχή των πιο ηλικιωμένων συμπολιτών μας στην οικονομική δραστηριότητα και να έχουν άμεση εφαρμογή (σύνταξη στα????).

Φανερό του ότι δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρων των Κυβερνόντων για το Δημογραφικό είναι ένα άλλο σημείο της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού που αναφέρει : “Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πόσα παιδιά θα έχουμε στα σχολεία μας σε πέντε με δέκα χρόνια; Πόσα σχολεία πρέπει να φτιάξουμε; Πόσους δασκάλους χρειαζόμαστε; Μα αν έχουμε 30.000 λιγότερα παιδιά τώρα που γεννιούνται, σε σχέση με αυτό που είχαμε πριν από πέντε χρόνια, αυτό σημαίνει άλλες προδιαγραφές για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, για τα σχολεία μας, για τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα παιδιά θα διδαχθούν.” Και φυσικά ακολούθησε η παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου. Κλείνουμε σχολικές μονάδες και ανοίγουμε tablet.

Και τέλος έγινε αναφορά και στην «εσωτερική μετανάστευση» καθώς, όπως είπε “ ας μην κοροϊδευόμαστε- το κόστος ζωής στην επαρχία είναι χαμηλότερο από ότι είναι στην Αθήνα. Με τα ίδια χρήματα έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής.”

Γενικά έγιναν πολλές αναφορές στα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση, παρουσιάστηκαν μελλοντικά μέτρα αλλά τελικά δεν έγινε καμία αναφορά στην Εξίσωση των Τρίτεκνων οικογενείων με τις Πολύτεκνες οικογένειες.

Οι τριτεκνοι έχουμε καταθέσει αναλυτικά τις θέσεις μας, εδώ και πολύ καιρό και μέσω της ΟΠΟΤΤΕ και μέσω των Τοπικών Συλλόγων.

1) Η εξομοίωση τριτεκνων με τους άλλους πολύτεκνους

2) Η διαμόρφωση όρων στήριξης των νέων στην εργασία, την κατοικία, τις κοινωνικές υποδομές. Όχι με επικοινωνιακά τερτίπια αλλά με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

3) Η εχθρική αντιμετώπιση στη φορολογία, στις μετακινήσεις, στην διαβίωση στην περιφέρεια, στην αφαίρεση της τριτεκνικης ιδιότητας όταν μεγαλώσει το 1ο παιδί ΔΕΝ δημιουργεί κλίμα και όρους συμβίωσης νέων ανθρώπων, ούτε καν όρους επιβίωσης με την ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα, ενοίκια.

Απαιτούμε λοιπόν, να μην επιχειρήσει κανείς να μας ξεγελάσει!

Επειδή οι μεγάλες αποφάσεις δεν προσφέρονται για προεκλογική εκμετάλλευση, θέλουμε να πιστεύουμε- και μας αξίζει σαν κοινωνία- πως οι όποιες αποφάσεις άμεσα θα γίνουν νόμος και θα ανταποκρίνεται στις σημερινές κρίσιμες στιγμές της υπογεννητικότητας, της δραματικής αύξησης της ψαλίδας μεταξύ γεννήσεων και θανάτων.

Οι τριτεκνοι και οι άλλοι πολύτεκνοι έχουμε κοινή μοίρα και ίδια απαίτηση.

Να στηριχθεί η οικογένεια, οι νέοι να κάνουν οικογένεια στην πόλη και στην περιφέρεια.

Να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα!

Ας το καταλάβουμε όλοι και όσοι νομοθετούν και όσοι ψηφίζουμε, τα χρόνια για το δημογραφικό είναι κρίσιμα.

Δεν φτάνει ένα βήμα μπροστά, γιατί τότε πάμε δύο βήματα πίσω!

Συνεχίζουμε μα διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες μας, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.


Για τα μέλη του Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά
Νομού Θεσπρωτίας
O Πρόεδρος του Δ. Σ.
Βαρβέλης Άγγελος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.