Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος

Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση, με πολυάριθμα προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της πόλης και την ευημερία των πολιτών της, με τον Δήμαρχο να παραμένει σιωπηλός και απών.
Η ανάγκη για ηγεσία και καθοδήγηση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Δήμος χωρίς Δήμαρχο είναι σαν πλοίο χωρίς καπετάνιο: ακυβέρνητο και έτοιμο να προσκρούσει στα βράχια.
Η κήρυξη έκπτωτων τριών αντιδημάρχων έχει αφήσει σοβαρά κενά στη διοίκηση του Δήμου, αποδυναμώνοντας την αποτελεσματικότητά της. 
Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένας Δήμος χωρίς Αντιδημάρχους; 
Η άμεση αντικατάστασή τους είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Δήμου και την εξασφάλιση της σωστής διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τα χρέη να συσσωρεύονται. 
Και αντί να αναζητηθούν λύσεις, αντικαθίσταται ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης με έναν τρόπο που μυρίζει παράτυπες διαδικασίες. Ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις και με ποια δικαιολογία; 
Η κρίση της ΔΕΥΑΗ δεν είναι απλώς ένα οικονομικό ζήτημα, είναι ένα ζήτημα διαφάνειας και ευθύνης. Και πάλι, ο Δήμαρχος παραμένει άφαντος.
Ένα περιστατικό φραστικής επίθεσης από εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου σε έναν υπάλληλο, έχει προσθέσει ένταση και ανησυχία για τις συνθήκες εργασίας στον Δήμο, αναγκάζοντας τον Σύλλογο Εργαζομένων στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης - καταγγελίας. 
Τέτοιες συμπεριφορές υπονομεύουν το ηθικό των εργαζομένων και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους. Η διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και την ηθική των υπαλλήλων.
Εν τω μεταξύ, οι προθεσμίες για την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων πλησιάζουν στο τέλος, και υπάρχει ο κίνδυνος το Δημοτικό Συμβούλιο να μην συνεδριάσει εντός του Μαΐου. 
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διοικητικό αδιέξοδο, εμποδίζοντας τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Η έλλειψη Γενικού Γραμματέα προσθέτει ακόμα ένα επίπεδο δυσλειτουργίας στη διοίκηση του Δήμου. Χωρίς αυτήν την κρίσιμη θέση να είναι καλυμμένη, η διοίκηση παραμένει αποδιοργανωμένη και ανίκανη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Η απουσία συντονισμού και κατεύθυνσης είναι εμφανής, και οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα.
Σε όλα αυτά τα προβλήματα, η σιωπή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας είναι αισθητή. Καμία δήλωση, καμία εξήγηση, καμία ανάληψη ευθύνης.
Η απουσία δημόσιων δηλώσεων και εξηγήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. 
Οι πολίτες της Ηγουμενίτσας αξίζουν καλύτερα. Αξίζουν έναν Δήμαρχο που να είναι παρών, που να αναλαμβάνει ευθύνη, που να δίνει λύσεις. 
Είναι κατανοητό ότι ο κ. Νταή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις, αλλά η επικοινωνία και η λογοδοσία προς τους πολίτες είναι θεμελιώδης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας καλείται να βγει μπροστά, να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει δράση για την επίλυση των προβλημάτων που πλήττουν τον Δήμο. 
Οι πολίτες της Ηγουμενίτσας αξίζουν μια ηγεσία υπεύθυνη και ικανή να διαχειριστεί τις προκλήσεις. 
Ο Δήμος χρειάζεται να ξαναβρεί την πορεία του, και αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Πριν καταλήξουμε στα βράχια!!!
Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος Ηγουμενίτσας | Άφαντος ο Δήμαρχος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 27, 2024 Rating: 5

5 σχόλια:

  1. Ότι να ναι γράφετε απορώ ποιος σας πιστεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ξαναβρεί τη πορεία του; εδώ γελάμε!!! το μπάχαλο που επικρατούσε τόσα χρόνια, σας λέει κατι; πολύ λάσπη πετάτε,ποιος σας πιστευει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοια αστεία άρθρα το μόνο που κάνουν είναι να δυναμώνουν τη στήριξη προς τη τωρινή παράταξη. Συνεχίστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τα χρέη να συσσωρεύονται.
    Και αντί να αναζητηθούν λύσεις, αντικαθίσταται ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης με έναν τρόπο που μυρίζει παράτυπες διαδικασίες. Ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις και με ποια δικαιολογία; Ειναι ερώτηση αυτή? Τα χρέη συσσωρεύθηκαν επι της 25ετούς θητείας του Γενικού Διευθυντή. Αυτό και μόνο είναι λόγος απομάκρυνσης, βλέπε αποτυχημένη διοίκηση. Εκτός αν περιμένεις να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτός που στην ουσία το δημιούργησε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.