Του έσωσαν τη ζωή στο Κέντρο Υγείας .. Έφτασε σε κωματώδη κατάσταση μετά από τσίμπημα οχιάς

Του έσωσαν τη ζωή στο Κέντρο Υγείας .. Έφτασε σε κωματώδη κατάσταση μετά από τσίμπημα οχιάς




Η αντίδραση του γιατρού που εφημέρευε το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων και της νοσηλεύτριας που είχε βάρδια ήταν καταλυτική για να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Στο Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση ένας 70χρονος από χωριό της Λάκκας Σουλίου, τον οποίο νωρίτερα είχε τσιμπήσει οχιά στο αριστερό του χέρι.

Ο ηλικιωμένος μετά το τσίμπημα του φιδιού έκανε αλλεργικό σοκ και όταν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας είχε πλήρη απώλεια αισθήσεων.

Ο Βασίλης Παπαπέτρος, ο γιατρός που εφημέρευε και η νοσηλεύτρια Ευφροσύνη Γιάνουζα ήταν εκεί για να κάνουν όχι μόνο το καθήκον τους αλλά κάτι παραπάνω από αυτό.

Έβαλαν τον ηλικιωμένο στο ιατρείο και πρώτο τους μέλημα ήταν να κάνουν ότι ανθρωπίνως δυνατό για να τον επαναφέρουν.

Για μισή ώρα περίπου ήταν πάνω από τον ηλικιωμένο με μοναδικό στόχο να τον κρατήσουν στη ζωή. Και τα κατάφεραν με τις γνώσεις, την εμπειρία και τα φάρμακα που του χορήγησαν.

Ο ηλικιωμένος σταδιακά ανέκτησε τις αισθήσεις του ενώ στο ενδιάμεσο είχε κληθεί μονάδα του ΕΚΑΒ η οποία έφτασε στο Κέντρο Υγείας για την διακομιδή του παθόντα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Ο 70χρονος παραμένει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο έχοντας όμως κερδίσει την μεγάλη μάχη για την ζωή του.

Και σε αυτό συνετέλεσε καθοριστικά η αντιμετώπιση του περιστατικού στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων, ένα Κέντρο Υγείας που αποτελεί στήριγμα για τους κατοίκους όλων των χωριών της Λάκκας Σουλίου.

«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στο σπίτι του.. Είμαστε εδώ και κάνουμε το καθήκον μας.. Βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους ως ακρίτες» λέει στο Epiruspost ο γιατρός Βασίλης Παπαπέτρος, ο οποίος συμπληρώνει δέκα χρόνια υπηρεσίας στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν πολύ δύσκολο καθώς το δηλητήριο της οχιάς είναι τοξικό και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κάνει αλλεργικό σοκ.. Όμως αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και η χαρά του γιατρού και της νοσηλεύτριας Ευφροσύνης Γιάνουζα είναι μεγάλη.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαπέτρου το Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί μόνο για συνταγογράφηση.. Γιατροί και νοσηλευτές είναι εκεί και για τα δύσκολα.. Κυρίως όμως για να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους των χωριών, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, αλλά και για να αποτελούν έναν πραγματικό κρίκο ασφάλειας τους θερινούς μήνες όταν επιστρέφουν απόδημοι αλλά και παιδιά στα χωριά.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χριστόδουλος Παπαιωάννου έχει συμπληρώσει σχεδόν τριάντα χρόνια παρουσίας στα Δερβίζιανα. Και εξάρει το ρόλο της συγκεκριμένης μονάδας υγείας που είναι η μοναδική στην περιοχή και καλύπτει δεκάδες χωριά. Για τους κατοίκους ορισμένων μάλιστα η πρόσβαση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι δύσκολη και απαιτεί αρκετό χρόνο.

Ως εκ τούτου το Κέντρο Υγείας έχει καταλυτικό ρόλο.

Πηγή epiruspost.gr
Του έσωσαν τη ζωή στο Κέντρο Υγείας .. Έφτασε σε κωματώδη κατάσταση μετά από τσίμπημα οχιάς Του έσωσαν τη ζωή στο Κέντρο Υγείας .. Έφτασε σε κωματώδη κατάσταση μετά από τσίμπημα οχιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.