Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων

Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, ο μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ποιητής Κωνσταντίνος Λένης θα βρίσκεται στο 7ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, που λαμβάνει χώρα στο Σπίτι της Κύπρου, το Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας – Ξενοφώντος 2Α Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Περιφέρειας Αττικής, με πλήθος συμμετεχόντων από Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια. Πρόκειται για μια ισχυρή γιορτή των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και των συναφών επιστημών, που ενώνει Ελλαδίτες, Κύπριους, Απόδημους και Φιλέλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι με τη ζωή και τη δράση τους παράγουν εκλεκτά έργα πολιτισμού, παιδείας, αισθητικής, με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στο περιβάλλον, στον πλανήτη και ωφελούν το κοινωνικό σύνολο με διάρκεια.


Στις 15:30 ο Κωνσταντίνος Λένης θα συμμετέχει στον δυναμικό διαγωνισμό παρουσίασης βίου και έργου “Express & Impress”, μιλώντας για τη ζωή και το πολύπλευρο έργο του. Θα παρουσιάσω το «Κ. Θ. ΛΕΝΗ-ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ (βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ)», στο οποίο περιγράφει την θρυλική ιστορία, δίνοντας μια προσωπική άποψη – μέσα από τις εντυπώσεις του, τη φαντασία και τα δικά του βιώματα – γραμμένη σε Ιαμβικό Δεκαπεντασύλλαβο Ομοιοκατάληκτο, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε μια άλλην εποχή, παράλληλη ωστόσο με την παραδοσιακή ελληνική και τη σημερινή.

“Express & Impress”, πρόκειται για ένα Διαγωνισμό Δυναμικής Παρουσίασης Βίου και Έργου με ξεχωριστό, ευφάνταστο, καινοτόμο, δημιουργικό, διαδραστικό και αλληλεπιδραστικό τρόπο σε 7 λεπτά. Μια υπέροχη εμπειρία Πολιτισμού με κέντρο τον Άνθρωπο. “Εκφράζομαι Συνετά, Καλλιτεχνικά, Δυναμικά. Κερδίζω τις Καλύτερες Εντυπώσεις και Έπαθλο Εκδοτικό – Καλλιτεχνικό Πόνημα”!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα, στην οποία και κατοικεί. Σπούδασε Κλασικό πιάνο, αλλά αγαπά διάφορα είδη μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρεί το «πάντρεμα» της Ποίησης με το Κλασικό πιάνο, γράφοντας πάνω στους Λαϊκούς Δρόμους της Ελληνικής Μουσικής, μελωδίες που «ντύνουν» τα γραφήματά του. Πηγή της έμπνευσής του είναι η καθημερινότητα του απλού ανθρώπου, και ό,τι περιλαμβάνει αυτή, προσπαθώντας να εκφράσει την αγωνία του για την επιβίωση, τη σύγκρουσή του με το άδικο, το απάγκιο που βρίσκει σε μια αγκαλιά, στον έρωτα, στην αγάπη, στο Θεό, με λόγο ενίοτε απλό, άλλες φορές οξύ, άλλες ρομαντικό, άλλες χιουμοριστικό, άλλες σαρκαστικό και καυστικό, άλλες αυτοσαρκαστικό και άλλες καταθλιπτικό. Επίσης, συνθέτει μουσική για συνοδεία θεατρικών παραστάσεων και συνεργάζεται με πολλούς σκηνοθέτες της Ελλάδας. Τρία ποιήματά του έλαβαν βράβευση, συμμετέχοντας σε άλλους τρεις διαγωνισμούς Ποίησης. Κάποια απ’ τα έργα του που έχουν μελοποιηθεί είναι το “Η γκόμενά μου”, που αναφέρεται στην Κατάθλιψη, η αντιπολεμική συλλογή “Κώστα Λένη-Ρεμπέτικη Ιλιάς”, κα.
Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.