Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στην αντικατάσταση του – επί 25ετία- Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ Ιωάννη Γεωργόπουλου, προχώρησε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σε μια συνεδρίαση γεμάτη ένταση, όπου ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Καλφόγλου αμφισβήτησε το δικαίωμα των δημοσιογράφων να παρίστανται και να καταγράφουν τη συνεδρίαση, αλλά και το δικαίωμα του κ. Γεωργόπουλου να τοποθετηθεί επί του θέματος της καθαίρεσής του, η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε την αντικατάσταση του κ. Γεωργόπουλου και την ανάθεση των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή στον κ. Ιωάννη Ανδρέου, μέχρι την πλήρωση της θέσης μέσω προκήρυξης.


Η εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΗ:

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου, το ΔΣ της ΔΕΑΥΑΗ, έκρινε επιβεβλημένη την ανάκληση της απόφασης 5/1999 του ΔΣ, με την οποία, επί προεδρίας του τότε Δημάρχου Ανδρέα Νταή, ορίστηκε ως Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, ο υπηρετών προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΑΥΗ.

Στο σκεπτικό της εισήγησης αναφέρεται πως:
«Προκύπτει ανάγκη προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΗ και λόγω της μεταβολής των πραγματικών (επέκταση της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΗ στα όρια πλέον του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας, αυξημένες ευθύνες κ.α) και νομικών συνθηκών (τροποποιήσεις του άρθρου 6 του νόμου 1069/1980 για τη διαδικασία διορισμού του Γενικού Διευθυντή από το Δ.Σ, υπαγωγή του προσωπικού των ΔΕΥΑ στο ενιαίο μισθολόγιο, απογραφή προσωπικού ΔΕΥΑΗ, ανάγκη αξιολογήσεως προσωπικού ΔΕΥΑΗ κ.α) να ανακληθεί η με αριθμό 5/1999 προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, με την οποία ανατέθηκε η εκτέλεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή, σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΗ, ο οποίος είχε ήδη κατά την έκδοση της απόφασης αυτής προσληφθεί, υπηρετούσε και υπηρετεί σε άλλη οργανική θέση ευθύνης της ΔΕΥΑΗ ως Προϊστάμενος Υπηρεσίας, για να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και ο Ο.Ε.Υ…».
Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Καλφόγλου, το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ κάνει και… χάρη στον κ. Γεωργόπουλο αφού έτσι «θα δοθεί η δυνατότητα και στον υπάλληλο που εκτελεί καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, να συμμετέχει στη διαδικασία με άλλους ενδιαφερόμενους ισότιμα χωρίς να εκτελεί κατά το χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, τηρουμένων έτσι κατά τη προκήρυξη της θέσης των αρχών της ισότητας, της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας».

Οι έγγραφες απόψεις εκπροσώπου του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ

Η εισήγηση του Προέδρου, συνοδεύονταν από έγγραφες απόψεις εκπροσώπου του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, με μια και μόνη υπογραφή – ενώ είναι άγνωστο αν προηγήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου και το κείμενο που κατατέθηκε αντανακλά τις απόψεις του συνόλου, ή έστω της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Στο έγγραφο αυτό, γίνεται λόγος για «τεράστια δυσχέρεια» που δημιούργησε στη λειτουργία της ΔΕΥΑΗ, το γεγονός ότι ο κ. Γεωργόπουλος ήταν και Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών και Γενικός Διευθυντής, ενώ εκτιμά ότι ο κ. Γεωργόπουλος «δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει» στις «ευθύνες και το τεράστιο» αντικείμενο που καλείται να διαχειριστεί. Μάλιστα, το έγγραφο του Σωματείου διαπιστώνει ότι η κατάσταση αυτή «δημιούργησε αντίπαλα στρατόπεδα μεταξύ των εργαζομένων και ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων των Τμημάτων είναι δυσχερής έως ανύπαρκτη…».


Η εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ δεν συνοδεύονταν από εισήγηση του νομικού συμβούλου της επιχείρησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που επελέγη για να ασκήσει προσωρινά τα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, δεν είναι ο αρχαιότερος ασκών χρέη προϊσταμένου, όπως ο νόμος ορίζει.

Σε κάθε περίπτωση και με τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ να είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και να προσδιορίζονται σε χρόνο άμεσο, μετά τις ευρωεκλογές, η συγκυρία που επελέγη για να γίνει αντικατάσταση, λίγες μόνο ημέρες, μετά την αποστολή της… διαβόητης λίστας με τους οφειλέτες αιρετούς από τη ΔΕΥΑΗ, που οδήγησε στην καθαίρεση αρκετών απ’ αυτούς, φαντάζει ως πράξη αντεκδίκησης, ακόμα κι αν δεν είναι…


Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ) Καθαίρεσαν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.