Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος




Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών θα παραβρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα βρεθεί στην Παραμυθιά το Σάββατο 25 Μαΐου ενώ την Κυριακή 26 Μαΐου θα τιμήσει με την παρουσία του την κορύφωση των εκδηλώσεων στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα, συνδέει στενή συνεργασία καθώς ο δεύτερος έχει διατελέσει Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πρόσφατα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον ηρωισμό, που ξεπήδησε από τα κακοτράχαλα όρη του Σουλίου και στην ουσία ήταν ο προάγγελος του ξεσηκωμού, αλλά εκδηλώθηκε και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης

“…Αυτό ο βράχος (σ.σ.: του Σουλίου) στα ορεινά της Ηπείρου, με τους αγέρωχους πολεμιστές και τις εξ ίσου μαχητικές γυναίκες, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως για κάθε Ορθόδοξο Έλληνα. Οι αδιάκοπες μάχες των Σουλιωτών κατά του Αλή πασά, τα δημοτικά τραγούδια για τις γυναίκες των Τζαβελλαίων και των Μποτσαραίων, η ανατίναξη του καλόγηρου Σαμουήλ στο Κούγκι, αυτά και άλλα πολλά διδάγματα από την ιστορία του Σουλίου πρέπει να γίνουν γνωστά και στις νεότερες γενιές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.