Δικαιώθηκε και επανέρχεται σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δικαιώθηκε και επανέρχεται σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας


Πριν από μία εβδομάδα σας παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, εσφαλμένα χρέωσε στον εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λαδοχωρίου κ. Ηλία Λώλη, τον λογαριασμό του γείτονα... (Δείτε εδώ)
Με αποτέλεσμα την έκπτωση του κ. Λώλη από το αξίωμα του κοινοτικού συμβούλου - προέδρου.

Και σήμερα έρχεται η δικαίωση για τον κ. Λώλη αλλά και για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας.
Και αυτό, διότι με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, γίνεται ανάκληση της με αριθμ. πρωτ. 22417/10-5-2024 Διαπιστωτικής Πράξης περί αυτοδίκαιης έκπτωσης του κ. Λώλη Ηλία του Νικολάου, από το αξίωμα του κοινοτικού συμβούλου και Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας Νομού Θεσπρωτίας.

Άραγε θα λογοδοτήσει κανείς για αυτό το ...λάθος;;;


Διαβάστε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:
  1. Επειδή σύμφωνα με την αρχή της νομιμότητας επιτρέπεται ελεύθερα η ανάκληση των παράνομων ατομικών ή ατομικών γενικού περιεχομένου (ΣΕ 2282/1992, 4026/2008) διοικητικών πράξεων. Περιλαμβάνονται δε στις πράξεις αυτές και εκείνες που έχουν εκδοθεί κατά πλάνη περί τα πράγματα, δηλαδή βάσει προφανώς εσφαλμένης αντίληψης.
  2. Περαιτέρω, κατά την ορολογία που έχει επικρατήσει, συντρέχει πλάνη περί τα πράγματα όταν αποδεικνύεται η αντικειμενική, (δηλαδή χωρίς ουσιαστική κρίση) ανυπαρξία των πραγματικών ή νομικών καταστάσεων που έλαβε υπόψη του το διοικητικό όργανο, για την εφαρμογή του κανόνα, ο οποίος προβλέπει την έκδοση της πράξης, δηλ. όταν αποδεικνύεται ότι το διοικητικό όργανο από πλάνη θεώρησε ότι υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις (ΣΕ 143/1954, 3821/1990, 2392/2007...).
  3. Επειδή, από το προαναφερθέν υπό στοιχείο (20) έγγραφο του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκύπτει ότι ο Λώλης Ηλίας του Νικολάου, λανθασμένα εφέρετο ως οφειλέτης στο μηχανογραφικό σύστημα της εμπορικής διαχείρισης της ΔΕΥΑΗ ποσού άνω των 300€, πριν την εκλογή του ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δικαιώθηκε και επανέρχεται σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας Δικαιώθηκε και επανέρχεται σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.