Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα

Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα


Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν σε φορτηγό που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στης Ιταλίας σε συνεργασία με τις Ιταλικές Τελωνειακές Αρχές στο λιμάνι της Ανκόνα το τελευταίο 48ωρο.
Όπως αναφέρει ανώτατος Ιταλός αξιωματικός στη «Ζούγκλα», πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιταλία σε αυτή την κατηγορία.
Οι Ιταλοί ανακάλυψαν μέσα σε νταλίκα τεράστια ποσότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων, ινδικής προέλευσης τα οποία δεν έφεραν τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις για την εισαγωγή και διανομή τους στην Ιταλία.
Το φορτίο μαμούθ που ξεκίνησε από την Ελλάδα και είχε τελικό προορισμό την Σλοβενία, περιελάμβανε περισσότερα από 2.100.000 συσκευασίες φαρμάκων ,συμπεριλαμβανομένων 1.700.000 που περιείχαν τα δραστικά συστατικά Sildenafil, Tadalafil και Vardenafil, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για τη στυτική δυσλειτουργία.
Αυτοί που ήθελαν να κάνουν την εξαγωγή -προκειμένου να αποφύγουν τους ελέγχους – στα έγγραφα που προσκόμισαν για τη μεταφορά αναγραφόταν ότι τα εμπορεύματα που περιείχε το φορτίο ήταν καλλυντικά προϊόντα, τα οποία είχαν αποσταλεί από ελληνική εταιρεία.
Εκτός όμως από τα φάρμακα για τη σεξουαλική επίδοση, βρέθηκαν και πάνω από 400.000 δόσεις σκευασμάτων που περιέχουν γοναδοτροπίνη που συχνά χρησιμοποιούνται στον κόσμο των bodybuilders για την αύξηση της μυϊκής μάζας και ένα αντιεπιληπτικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται συχνά ως ενισχυτικό των επιδράσεων των ναρκωτικών.
Όπως εκτιμούν οι Ιταλοί, το φορτίο το οποίο κατασχέθηκε, θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη στη λαθραία αγορά άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Έλληνας οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Ανκόνα.
Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις εξαγωγές τόσο μεγάλων ποσοτήτων αλλά και πώς το φορτίο έφτασε στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής προκύπτει πως η ελληνική εταιρεία που εμφανίζεται ως αποστολέας, φέρεται να μην γνώριζε για τη διακίνηση.
Οι Ιταλοί αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που κατάσχουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε φορτία που προέρχονται από τη χώρα μας. Όπως τονίζουν στη «Ζούγκλα», αυτοί που τα διακινούν, συνήθως στα συνοδευτικά έγγραφα χρησιμοποιούν εταιρείες «βιτρίνες» προκειμένου να ξεγελιούνται οι Τελωνειακές Αρχές ενώ άλλες φορές στα έγγραφα αναγράφονται και γνωστές εταιρείες που όμως δεν φέρεται να έχουν καμία εμπλοκή, ή τουλάχιστον δεν έχει αποδειχθεί ακόμα κάποια εμπλοκή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των έμπειρων αξιωματικών της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας έχουν μπει οι διαδρομές τέτοιων φορτίων τα τελευταία χρόνια ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μελλοντικά και συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή κι άλλων χωρών για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ακόμα και εντός της χώρας μας.

Xρήστος Μαζάνης - zougla.gr
Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα Φορτίο μαμούθ με αναβολικά και ινδικό βιάγκρα κατέσχεσαν οι Ιταλοί σε φορτηγό που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.