“Ταξίδεψε” στα ουράνια η υπέροχη και μάχιμη “Βάβω” με τις ιστορίες της (Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά)

“Ταξίδεψε” στα ουράνια η υπέροχη και μάχιμη “Βάβω” με τις ιστορίες της (Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά)



Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Μια εξαιρετική γυναίκα ως σύζυγος και μητέρα, αλλά και “οπλισμένη” με απαράμιλλο ήθος, άνθρωπος των γραμμάτων, με βιβλία, αλλά και κείμενα, κυρίως λαογραφικού και ηθογραφικού περιεχομένου με δική της στήλη στην paramythia-online. gr, που υπέγραφε κατά κανόνα ως “Βάβω”, με τις “Ιστορίες Της Βάβως“, η Αλεξάνδρα Παυλίδου Θωμά (από την Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών και τάφηκε στο Πολύδωρο Ιωαννίνων.

Ανατράφηκε και έζησε μέσα σ’ ένα καθαρά πνευματικό οικογενειακό περιβάλλον. Εμπνεύστηκε αρχικά από μια σπουδαία φυσιογνωμία, τον πατέρα της Βασίλη Παυλίδη, δάσκαλο, λογοτέχνη βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Αλλά και ο σύζυγός της, δημοσιογράφος και λογοτέχνης Χρήστος Θωμάς, ήταν στήριγμα ακλόνητο στις υψιπετείς αναζητήσεις και αναβάσεις της στο χώρο του πνεύματος.

Ο χαρακτήρας της και η καρδιά της, ευωδιαστά λουλούδια, που το άρωμά τους δεν σε άφηνε ανεπηρέαστο. Και διαπίστωνες το βαθιά ανθρώπινο περιεχόμενό τους.

Στα γραπτά της, απλά, αφηγηματικά, αλλά τόσο ζωντανά γραμμένα, βρίσκεις βιώματα, αναπολήσεις, γόνιμες ονειροπολήσεις και στοχασμούς, που συγκροτούν μια ολόκληρη “φιλοσοφία” με καθαρά κοινωνικά και συναισθηματικά πετάγματα, χωρίς να λείπει και η δημιουργική διανόηση.

Και είναι σίγουρο ότι η ψυχή της, εκεί, που πλέον αναπαύεται, θα έχει διαλλαγή μέσα στο φως του άλλου χρόνου, αυτού της αιώνιας μακαριότητας.

Και στις καρδιές μας, κάθε φορά, που θα τη θυμόμαστε και θα τη διαβάζουμε, θα γίνεται… ανάσταση της μορφής της και θα ροδαμίζει ανεξίτηλα η μαρμαρυγή της δικής της καρδιάς και ο σπόρος, που έσπειρε, θα μένει απείραγα σπαρμένος.

Θα ζει μέσα απο τις ιστορίες της που πολλές ακόμα δεν έχουμε δημοσιεύσει.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει
“Ταξίδεψε” στα ουράνια η υπέροχη και μάχιμη “Βάβω” με τις ιστορίες της (Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά) “Ταξίδεψε” στα ουράνια η υπέροχη και μάχιμη “Βάβω” με τις ιστορίες της (Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.