Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος

Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος




Συνελήφθη μετά από έρευνα της αστυνομίας ο εργοδηγός των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην Αρίστη λόγω του τραγικού δυστυχήματος που είχε προηγηθεί.

Ο υπεύθυνος των έργων κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου και αναμένονται οδηγίες από την Εισαγγελία.

Το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε έναν εργάτη ηλικίας 62 ετών ενώ ένας δεύτερος ίδιας ηλικίας μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο.

Την ώρα που άνοιγαν χαντάκι βάθους 1,5 μέτρων, τα χώματα στα πλαϊνά που φέρεται να ήταν σαθρά, υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να τους καταπλακώσουν. Τα έργα γινόταν πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Αρίστης, είχε δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων με ανάδοχο την Εργοδυναμική Πατρών.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ



Στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος βρέθηκαν ο Γιάννης Τασούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής και ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» με θύμα έναν οικοδόμο που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην Αρίστη Ζαγορίου, στα Γιάννενα, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής: «Στην λογική “κόστους – οφέλους”, στην λογική του “πάμε και όπου βγει”, στου να γίνουν τα έργα γρήγορα, σκοτώνονται και σακατεύονται εργαζόμενοι και δεν “ιδρώνει το αυτί” κανενός, ούτε των υπουργείων Εργασίας, ούτε των κυβερνήσεων διαχρονικά. Με ανύπαρκτους ελέγχους από την υποστελεχωμένη Επιθεώρηση Εργασίας στην ουσία κανείς δεν γνωρίζει τι ωράριο δουλεύουν οι οικοδόμοι, με τι πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας, πως πληρώνονται και πως ασφαλίζονται.

Όλα υποτάσσονται στα συμφέροντα των εργολάβων, να γίνει η δουλειά και να αυξηθούν τα κέρδη».

Πηγή epiruspost.gr
Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος Συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων στην Αρίστη, νεκρός ένας εργάτης, στο νοσοκομείο ο δεύτερος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.