ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας και της ΔΕΥΑΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας και της ΔΕΥΑΗ


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική καταστροφή που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 
Τα χρέη της προς δύο εταιρείες ηλεκτρισμού (ΔΕΗ και ELPEDISON) έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, και σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο αφού η ELPEDISON δέσμευσε τόσο τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ, όσο και του Δήμου Ηγουμενίτσας, εξαιτίας αυτών των χρεών.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λώλου είχε συμφωνήσει σε ρύθμιση της οφειλής με μηνιαίες δόσεις των 26.000 ευρώ, ενώ είχε προχωρήσει και σε αλλαγή παρόχου, ωστόσο, η ρύθμιση δεν εξυπηρετήθηκε, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρέη πλέον – προς τους δυο παρόχους – αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια. 
Ως αποτέλεσμα, ο ένας πάροχος δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο της ΔΕΥΑΗ όσο και του Δήμου, ο οποίος ήταν εγγυητής της ρύθμισης.
Η είδηση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποτελεί το πιο πρόσφατο και πιο ανησυχητικό κεφάλαιο σε μια μακρά ιστορία κακοδιαχείρισης και ανευθυνότητας. 
Με χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ η οικονομική ασφυξία πλέον επεκτείνεται και στον ίδιο το Δήμο.
Η δέσμευση των λογαριασμών δεν είναι απλά μια διοικητική πράξη, αλλά μια απόδειξη του πόσο βαθιά είναι τα προβλήματα. 
Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την προοπτική να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι βασικές ανάγκες της πόλης, από την υδροδότηση μέχρι τις καθημερινές λειτουργίες του Δήμου. Αυτό που κάποτε ήταν ένα διαχειρίσιμο οικονομικό πρόβλημα, έχει μετατραπεί σε μια κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου, αναζητούν διέξοδο από την κατάσταση αυτή, η οποία αν συνεχιστεί θα δημιουργήσει σοβαρές δυσλειτουργίες στη δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου είναι μια κίνηση που αναδεικνύει το βάθος της κρίσης και εάν δεν υπάρξει άμεση και δραστική παρέμβαση, οι συνέπειες για την τοπική κοινωνία θα είναι ανυπολόγιστες.
Η νέα διοίκηση πρέπει να θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την αποπληρωμή των χρεών και την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της ΔΕΥΑΗ.
Ο χρόνος δεν είναι πλέον σύμμαχος.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας και της ΔΕΥΑΗ ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας και της ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.