Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις.

Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις.


Το Σάββατο 18 Μαΐου, θα διεξαχθούν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου των Εκκλησιαστικών Σχολείων .

Για τα Πρότυπα Σχολεία υποβλήθηκαν 9.454 αιτήσεις για τις 1.794 θέσεις.

Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Οι υποψήφιοι για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία θα εξεταστούν επιπλέον στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Οδηγίες προς τους γονείς και υποψηφίους μαθητές/τριες για τις εξετάσεις

Οδηγίες προς τους γονείς και υποψηφίους μαθητές/τριες για τις εξετάσεις των Πρότυπων και Εκκλησιαστικών σχολείων, εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων

Α. Πριν τις εξετάσεις

1. Η διεξαγωγή της δοκιμασίας (τεστ δεξιοτήτων) λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις των Προτύπων και άλλων σχολείων που ορίσθηκαν ως εξεταστικά κέντρα στις περιπτώσεις που οι διαθέσιμες, ανά Πρότυπο Σχολείο, σχολικές αίθουσες δεν επαρκούν για την συμμετοχή του συνόλου των ενδιαφερομένων υποψηφίων. Τα παραπάνω εξεταστικά κέντρα (Ε.Κ.) έχουν ορισθεί από την οικεία Π.Δ.Ε..

2. Η κατανομή των μαθητών στα Εξεταστικά Κέντρα ανακοινώθηκε από την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και μετά τις τυχόν διορθώσεις οριστικά την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 με:

α) Ανάρτηση στην ιστοσελίδα των Ε.Κ. στην οποία θα αναφέρονται μόνο ο κωδικός αίτησης του υποψηφίου, το Εξεταστικό Κέντρο, η προτίμηση των σχολικών μονάδων και το ΝΑΙ η ΟΧΙ της ειδικής κατηγορίας.

β) Αναγραφή στο αποδεικτικό της αίτησης που θα εκτυπωθεί από τους γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων από την Τετάρτη 15 Μαΐου, διαθέσιμο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se- skholeio/ps-peis-es . Το παραπάνω αποδεικτικό της αίτησης οι υποψήφιοι οφείλουν να το προσκομίσουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο την ημέρα των εξετάσεων.

γ) Επίσης μέχρι την Τετάρτη 15/5/2024 με αποστολή sms μηνύματος στους γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων, που θα σταλεί από το MINEDU.GOV.

Η ταξινόμηση των υποψηφίων σε αίθουσες εντός του Ε.Κ. θα γνωστοποιηθεί την ημέρα των εξετάσεων μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων εντός των χώρων του σχολείου στο οποίο θα εξετασθούν οι μαθητές/τριες, την ώρα που οι υποψήφιοι εισέρχονται για τη γραπτή δοκιμασία (τεστ) και όχι νωρίτερα.

Η κατανομή των επιτηρητών και των μαθητών στις αίθουσες του Εξεταστικού Κέντρου γίνεται γνωστή στους επιτηρητές μόνο κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κατά την ημέρα των εξετάσεων και όχι νωρίτερα.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πριν την ημέρα εξετάσεων εξασφαλίσει και να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευση στο Ε.Κ.:

1. το έγγραφο της ταυτοπροσωπίας τους το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ, (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, αλλιώς ταυτοπροσωπία από Κ.Ε.Π. για όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη).

2. εκτυπωμένη την αίτησή τους από την πλατφόρμα των αιτήσεων στην οποία και αναγράφεται ο εξαψήφιος κωδικός υποψηφίου και το εξεταστικό κέντρο.

Την Παρασκευή 17/5/2024 το απόγευμα και αμέσως μετά τη κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία, θα πραγματοποιηθεί η απόδοση τυχαίων αριθμών στους υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες των Προτύπων Σχολείων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατάταξη τους στην περίπτωση της ισοβαθμίας μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών. Ο κατάλογος των τυχαίων αριθμών θα γνωστοποιηθεί με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ..

ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτός ο αριθμός δεν είναι ο εξαψήφιος κωδικός που θα αναγραφεί στο απαντητικό φύλλο κατά την γραπτή δοκιμασία.

Β. Την ημέρα των εξετάσεων

Οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες προσέρχονται και αποχωρούν από το Ε.Κ. με ευθύνη των γονέων τους.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να προσέλθουν εγκαίρως στο Ε.Κ. προκειμένου εισέλθουν στο Ε.Κ. μία ώρα πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, δηλαδή στις 9:00 π.μ.

Η ώρα έναρξης της γραπτής δοκιμασίας είναι 10:00 π.μ.

Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι:

150 λεπτά για τα Γυμνάσια και

225 λεπτά για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, 180 λεπτά για τα Λύκεια και

240 λεπτά για τα Εκκλησιαστικά Λύκεια.

Για υποψήφιους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ο χρόνος εξέτασής τους είναι επαυξημένος, κατά 45 λεπτά.
Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις. Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.