Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών στις 5 Ιουνίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών στις 
5 Ιουνίου




Τη μονιμοποίησή τους στο δημόσιο διεκδικούν ανάμεσα στα άλλα αιτήματα οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν οι ένστολοι του Πυροσβεστικού Σώματος την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 11πμ έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο βασικός λόγος που ζητούν την ένταξή τους στο δημόσιο οι 2.350 πυροσβέστες πενταετούς θητείας οι οποίοι θεωρούνται μαζί με τους εποχικούς οι αιχμή του δόρατος στο μεγάλο αγώνα του καλοκαιριού που ήδη ξεκίνησε, είναι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και η αγωνία τους ότι θα χάσουν τη δουλεία τους αν οι ελλείψεις καλυφθούν από νέες προσλήψεις μέσω προκηρύξεων.

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του πανελλαδικού σωματείου τους Κώστας Παπαντώνης , οι πυροσβέστες που υπηρετούν στο Σώμα συνταξιοδοτούνται στα 48 ενώ οι πενταετούς θητείας , προκειμένου να συμπληρώσουν ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν μπορεί να μείνουν και μέχρι τα 75!

Σήμερα 35 εποχικοί πυροσβέστες είναι πάνω από 67 ενώ 485 είναι 60-67 ετών.

Πηγή epiruspost.gr
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών στις 5 Ιουνίου Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών στις 5 Ιουνίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.