3.193 μαθητές της Ηπείρου στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων

3.193 μαθητές της Ηπείρου στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων




3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου θα διεκδικήσουν θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι πανελλαδικές εξετάζουν αρχίζουν και τα παιδιά κάνουν την τελευταία τους προετοιμασία.

Στην εκπαίδευση και στα εξεταστικά κέντρα όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς προβλήματα, όπως ανέφερε στο Epiruspost η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση.

Παράλληλα έστειλε τις ευχές της στους μαθητές για καλή επιτυχία.

Οι πανελλαδικές κάνουν πρεμιέρα αύριο Πέμπτη με τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Στην Ήπειρο θα διαγωνιστούν 677 συνολικά μαθητές.

Την Παρασκευή αρχίζει η εξέταση για τα Γενικά Λύκεια. Συνολικά 2.516 μαθητές από τα ΓΕΛ της Ηπείρου θα διεκδικήσουν θέση στα Πανεπιστήμια.

Ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ανέρχεται στις 68.851 – αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλο μέρος των θέσεων – 100 – αφορά στο νέο τμήμα Ψυχολογίας που θα λειτουργήσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Διδυμότειχο).

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου.

Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.
 
Πηγή epiruspost.gr
3.193 μαθητές της Ηπείρου στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων 3.193 μαθητές της Ηπείρου στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.