Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας.

Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας.



Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργασιών της δεύτερης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, με την στήριξη του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.

Στον Σύλλογο εντάσσονται 16 Επιμελητήρια, της Ηπείρου (Άρτας – Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων –Πρέβεζας), των Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου - Κέρκυρας – Κεφαλληνίας & Ιθάκης - Λευκάδας), Δυτ. Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας - Αχαΐας - Ηλείας) και Πελοποννήσου (Αργολίδος – Αρκαδίας – Κορίνθου - Λακωνίας – Μεσσηνίας), απαριθμεί 103 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 150.000 ενεργές Επιχειρήσεις!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Προέδρους και τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων του Συλλόγου που διευκόλυναν την συμμετοχή των συναδέλφων μας και φυσικά το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης δια του Προέδρου του κο Σταύρο Σπαθή που φιλοξένησε με τον πλέον άρτιο τρόπο τις δράσεις μας και τον Διοικητικό Προϊστάμενο κο Νεκτάριο Βαβάση και τους συναδέλφους στο Επιμελητήριο που συνέβαλαν καθοριστικά στην απόλυτη επιτυχία του τριημέρου της ΓΣ.

Στις διεργασίες του Συλλόγου το Δ.Σ. είχε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσει δια ζώσης και διαδικτυακά συναδέλφους μέλη του από όλα τα Επιμελητήρια και τον Πρόεδρο της ΟΣΥΕ κο Μιχάλη Γιάγκα, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή τους.



Τα πεπραγμένα του τριήμερου εργασιών της δεύτερης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στο Αργοστόλι έχουν συνοπτικά ως εξής :

Την Παρασκευή 24.05 πραγματοποιήθηκε Διευρυμένη Συνεδρίαση Δ.Σ. όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η τρέχουσα κατάσταση του Συλλόγου καθώς και λοιπά τρέχοντα θέματα. Επίσης έγινε επισκόπηση των θεμάτων συζήτησης της ΓΣ, επισκόπηση και οριστικοποίηση Θεματικής των Τραπεζιών Εργασίας βάση θεμάτων συζήτησης που υποβλήθηκαν από τους συναδέλφους.

Το Σάββατο 25.05 πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του Συλλόγου στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κος Σταύρος Σπαθής, ο Διοικητικός Προϊστάμενος κος Νεκτάριος Βαβάσης και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ κος Μιχάλης Γιάγκας. Στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Σπαθή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το ΔΣ του Συλλόγου για την πολυετή προσφορά του στον Επιμελητηριακό Θεσμό.

Συζητήθηκαν και Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ. 2023, ο Οικονομικός Απολογισμός Έτους 2023 και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και η Στοχοθεσία του Δ.Σ. για το 2024.

Κομβικά σημεία της νέας στοχοθεσίας είναι η ανάληψη δράσεων για την εξύψωση του κύρους του Επιμελητηριακού θεσμού των Εκπροσώπων του και των Μελών του, η διατήρηση των παροχών του Συλλόγου προς τα Μέλη του, η συνέχιση διοργάνωσης ενημερωτικών δράσεων για την πληροφόρηση και κατάρτιση των επιμελητηριακών υπαλλήλων αλλά και των επιχειρήσεων μελών των Επιμελητηρίων του Συλλόγου και η οικονομική αυτοτέλεια του συλλόγου που θα του επιτρέψει την ανεμπόδιστη υλοποίηση των στόχων του.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κος Σταύρος Σπαθής καλωσόρισε τους συνέδρους στο όμορφο νησί τους και στην έδρα του Επιμελητηρίου, ευχαρίστησε το ΔΣ του Συλλόγου για την αγαστή συνεργασία και τις κοινές δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί και τόνισε την στήριξή του και του Επιμελητηρίου του, στις προσπάθειες των συνεργατών επιμελητηριακών υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι δεν νοείτε Επιμελητήριο χωρίς στενή κι αγαστή συνεργασία Διοικήσεων και Υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες της ΓΣ και το ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης δια ζώσης συνεδρίων και συγκέντρωσης των υπαλλήλων για την ανάπτυξη καλών σχέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών, συζήτησης των προβληματισμών τους και καθορισμό κοινών δράσεων.

Κατά την συζήτηση των θεμάτων Η.Δ. αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και οι μεγάλες αλλαγές που αυτές επιφέρουν στην επιμελητηριακή καθημερινότητα, όπως η ένταξη αγροτών στα μητρώα των Επιμελητηρίων, η νέα στοχοθεσία κι αξιολόγηση, τα οργανογράμματα των επιμελητηρίων, η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των επιμελητηρίων με προσωπικό και οι επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές. Επίσης αναπτύχθηκε από τον κο Μ. Γιάγκα η απόφαση της ΟΣΥΕ για την απόκτηση στέγης καθώς και το επικείμενο συνέδριό της την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα.

Στο δεύτερο σκέλος της ΓΣ πραγματοποιήθηκαν τρία (3) Τραπέζια Εργασίας υπό την Προεδρεία των μελών του ΔΣ, όπου αναπτύχθηκαν Προβληματισμοί – Εξελίξεις και ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στο Α) ΜΗΤΡΩΟ & ΓΕΜΗ, Β) σε θέματα Λογιστηρίου – Υλοποίηση Προγραμμάτων και Γ) στην Διοικητική Διαχείριση Θεμάτων.

Την Κυριακή 26.05 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΓΣ με την συνοπτική αναφορά των σημαντικών σημείων συζήτησης στην ΓΣ και στα Τραπέζια Εργασίας.



Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος


Η Γενική Γραμματέας







Πέτρος Ζουμπούλης


Ευγενία Καμπιώτη








Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας. Ολοκλήρωση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.