Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας




Στους 2ους Geri Olympics που διεξάγονται ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο, από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κίνησης, συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού και του ΚΕΠ Υγείας του.

Οι Geri Olympics διοργανώνονται από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής καινοτομίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ), το Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτσχάιμερ/Άνοια που εδρεύει στη Λευκωσία, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και 52 φορείς από Ελλάδα και Κύπρο, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, την Τρίτη 28 Μαΐου, συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου» άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της άσκησης στην σωματική και ψυχική υγεία, την προώθηση της ενεργούς και υγιούς γήρανσης, την ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη.

Οι συμμετέχοντες, που ξεπέρασαν τους 70, έλαβαν μέρος σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Τα αγωνίσματα περιελάμβαναν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα καθώς και μια ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και την κριτική σκέψη των συμμετεχόντων, συνδυάζοντας παράλληλα την κίνησή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους φορείς που συμμετείχαν:

ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας, ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι», ΚΔΑΠ μεΑ «Εν Δράσει», ΚΔΗΦ «Σύμπραξις» καθώς και τους μεμονωμένους πολίτες.

Σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια και βραβεία συμμετοχής ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, στους 3ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.