Πώς κατανέμονται οι 16.500 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά μόνιμες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα 16.500 ατόμων στη διάρκεια του 2024 παρουσιάστηκε αναλυτικά χθες στο υπουργικό συμβούλιο από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.
Επισημαίνεται ότι οι προσλήψεις αφορούν το πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού που ανακοινώνεται κάθε Σεπτέμβριο, ωστόσο φέτος καθυστέρησαν λόγω της πραγματοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οπως ανακοινώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων, 6.500 υπάλληλοι, αφορούν τον τομέα της Υγείας και πρόκειται κυρίως για γιατρούς και νοσηλευτές.
Στην ενίσχυση του κρατικού τομέα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης αφορούν οι προσλήψεις 990 ατόμων (μηχανικοί, δασοκομάντος, χειριστές ελικοπτέρων κ.ά.). Στο ίδιο πλαίσιο αλλά και για την ενίσχυση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπεται η πρόσληψη 1.881 εργαζομένων σε δήμους, 328 στις περιφέρειες σε όλη τη χώρα και 75 υπαλλήλων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Επιπλέον, προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη:
• 1.758 υπαλλήλων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
• 1.260 στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
• 1.160 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (συμπεριλαμβανομένων 75 υπαλλήλων ως προσωπικό για τις φυλακές).
• 500 στην ΑΑΔΕ.
• 396 στο υπουργείο Μεταφορών.
• 281 στο υπουργείο Εργασίας.
• 215 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικογένειας, εκ των οποίων οι 175 στα Κέντρα Πρόνοιας.
• 200 στο υπουργείο Ναυτιλίας.
• 381 στο υπουργείο Οικονομίας.
• 120 στο υπουργείο Πολιτισμού.
• 113 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οσον αφορά τις προσλήψεις των προηγούμενων ετών 2022-2023 που εκκρεμούν, όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, στον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο έχουν επιτύχει περίπου 15.000 άτομα, τα οποία αποτελούν τη δεξαμενή επιτυχόντων για τους επόμενους διορισμούς.
Συγκεκριμένα, έχουν ήδη προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ 1.800 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προκηρυχθούν και περίπου 4.300 ακόμα θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Ωστόσο, όσοι από τους επιτυχόντες δεν απορροφηθούν, θα διατηρήσουν το δικαίωμα να υποβάλουν τα χαρτιά τους για να προσληφθούν ανάλογα με την ειδικότητά τους και μέσα στο 2024, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων που ανακοινώθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συμμετείχαν υποψήφιοι για περίπου 60 ειδικότητες, μεταξύ των οποίων μηχανικοί, δασολόγοι, υπάλληλοι ΚΕΠ, βρεφονηπιοκόμοι, ειδικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.
Αναφορικά με τις προσλήψεις των ετών 2022 και 2023 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έως το τέλος του έτους το ΑΣΕΠ αναμένεται να δημοσιοποιήσει προκήρυξη με μοριοδότηση στις αρχές του 2024. Σχεδιάζεται η προκήρυξη να αφορά 3.700 θέσεις εργαζομένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 700 θέσεις εργαζομένων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και οι θέσεις που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια από τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024. Εν τω μεταξύ, έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να προκηρυχθούν και οι θέσεις που αφορούν άτομα με αναπηρίες, τα οποία, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, αφορά το 12% των προκηρυχθεισών θέσεων κατ’ έτος.
Πώς κατανέμονται οι 16.500 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα
Reviewed by thespro.gr
on
Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2023
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: