Η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια ανοίγει τις πόρτες της σε μαθητές Δημοτικού
Βοήθησε πολύ ο γλυκός ανοιξιάτικος καιρός την επίσκεψη των μικρών μαθητών και μαθητριών έκτης δημοτικού της σχολής «Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο», στην εταιρεία «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικός», μέλος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), που βρίσκεται στην άκρη ενός πευκοδάσους στη Σαλαμίνα, σε ένα κόλπο με λαμπερή, διαφανή θάλασσα, πλούσια σε βιοποικιλότητα.
Με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι χαμένου θησαυρού, τα τριάντα εκτάκια ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, και έδειξαν εντυπωσιακό ενδιαφέρον με έξυπνες ερωτήσεις. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ψαρόσουπα, τσιπούρα ψητή και πατατούλες τηγανητές, ένα πραγματικό πικνίκ κάτω από το μεγάλο πεύκο δίπλα στην παραλία. Τα παιδάκια φεύγοντας πήραν μαζί τους ένα κιβώτιο με τσιπούρες που συσκεύασαν μόνα τους, δώρο για τους γονείς φυσικά.
Την πιλοτική πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση που σχεδίασαν και υλοποίησαν σε συνεργασία η ΕΛΟΠΥ και η «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικός», με όραμα να ενημερώσουν τα παιδάκια και κατ’ επέκταση τους γονείς, για τα ψάρια ελληνικής εκτροφής που μεγαλώνουν στο φυσικό περιβάλλον τους, τη θάλασσα μας, θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε όλη τη χώρα με μικρούς και μεγάλους μαθητές. Εκτός του ότι η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια παράγει φρέσκα, γευστικά, υγιεινά και ποιοτικά ψάρια, προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε πολλούς τομείς και ποιος ξέρει, τα μεγαλύτερα παιδιά μετά την επίσκεψη τους μπορεί να αποφασίσουν να ακολουθήσουν σπουδές προσκείμενες στον κλάδο και μια συναρπαστική επαγγελματική σταδιοδρομία.
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 20 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.
Παράλληλα, ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.
Σχετικά με το Fish from Greece
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
Η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια ανοίγει τις πόρτες της σε μαθητές Δημοτικού
Reviewed by thespro.gr
on
Πέμπτη, Ιουνίου 01, 2023
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: