Βιολογικός Ηγουμενίτσας: Λύματα απευθείας στην επιφάνεια της θάλασσας;

Βιολογικός Ηγουμενίτσας: Λύματα απευθείας στην επιφάνεια της θάλασσας;



Την περασμένη Τετάρτη 03/06/2015 αναγνώστης μας έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες από τον σταθμό βιολογικού καθαρισμού Ηγουμενίτσας τραβηγμένες από την θάλασσα. 

Όπως θα παρατηρήσετε διακρίνεται στις φωτογραφίες ένας μπλε σωλήνας ο οποίος κατεβαίνει στην θάλασσα και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, δεν είναι σωλήνας παροχής νερού.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια καθώς και το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το οποίο αύριο θα πραγματοποιήσει δειγματοληψία μαζί με το υγειονομικό της Περιφέρειας.  

 

Οι πληροφορίες, που αδυνατούμε να πιστέψουμε, μιλάνε πως άδειασαν ημι-επεξεργασμένα λύματα κατευθείαν στο νερό με την συγκεκριμένη παροχή, διότι είχαν πρόβλημα με τον εμποτισμένο σωλήνα.

Όπως και να έχει θα πρέπει να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα αυτό, καθώς ανάλογα με τον καιρό τα λύματα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, μπορούν να μεταφερθούν στη παραλία δρεπάνου η στον κόλπο της Πλαταριάς.

Οι ψαράδες της περιοχής μιλάνε για έντονη μυρωδιά στο συγκεκριμένο σημείο, εδώ και δέκα περίπου ημέρες. 

Η ΔΕΥΑΗ και ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα πρέπει να δώσουν άμεσα εξηγήσεις καθώς, ότι και να αποβάλει ο συγκεκριμένος σωλήνας στην θάλασσα, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς λειτουργίας του βιολογικού.
Βιολογικός Ηγουμενίτσας: Λύματα απευθείας στην επιφάνεια της θάλασσας; Βιολογικός Ηγουμενίτσας: Λύματα απευθείας στην επιφάνεια της θάλασσας; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.